Aftensmadsfavorit tilbagekaldt: Solgt i Aldi-butikker over hele landet

Skrevet af Nicolai Busekist

14/12/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis du har valgt at købe en færdigret til aftensmad, er det en god idé at undersøge, om du kan spise den.

Dagens topnyheder

Der skal ikke være tvivl om, at det kan være tiltalende blot at smide en færdigret i ovnen eller mikroovnen.

Har du planer om at gøre dette i aften, er det dog en god idé, at du undersøger om din indkøbte færdigret rent faktisk kan spise.

Hvis du i de seneste dage har købt en chili con carne fra Jensens Foods A/S er det nemlig en god idé, at du finder på noget andet til aftensmad.

Det skyldes, at Jensens Foods A/S har været nødt til at tilbagekalde den populære færdigret, da der er en risiko for, at der er lektiner i produktet.

Det fremgår af en pressemeddelelse, der er blevet udsendt af Fødevarestyrelsen.

Heri skriver Fødevarestyrelsen, at Jensens Food A/S har konstateret, at der er problemet med de kidneybønner, der er i færdigretten, der er blevet solgt i hele landet.

"Virksomheden har konstateret, at kidney bønnerne i færdigretten ikke er tilstrækkeligt forkogt. Det betyder, at der er risiko for lektiner i produktet," lyder det i pressemeddelelsen.

Konkret er den blevet solgt i både ABC Lavpris- og ALDI-butikker i hele landet. Det parti, der er blevet solgt i ABC Lavpris-butikkerne har en bedst før-dato, der hedder 25/12-2022, mens det parti, der er solgt i ALDI-butikker har en bedst før-dato på 14/12/2022.

Produktet hedder 'Jensens chilli con carne, sampakket med kartoffelmos' og har en nettovægt på 400 gram. Det er - som sagt - blevet solgt i hele landet, men tilbagekaldelsen omfatter kun partier, der er solgt i ALDI- og ABC Lavpris-butikker.

Det er vigtigt, at man ikke spiser færdigretten, da det kan forårsager sygdom, herunder kvalme, opkast, mavesmerter og diarré.

"Fødevarestyrelsen råder forbrugerne til at levere produktet tilbage, hvor det er købt, eller at kassere det. Hvis du oplever symptomer i forbindelse med indtag af produktet, bør du kontakte din egen læge," skriver Fødevarestyrelsen