AGF sender AB ud af 1. division efter målorgie

Traditionsklubben AB må en tur ned i 2. division fra den nye sæson. Det står klart efter lørdagens afsluttende spillerunde i 1. division.

Her skulle AB selv vinde på udebane over AGF for at holde liv i håbet om overlevelse. Samtidig måtte Fredericia ikke vinde hjemme mod HB Køge.

Men AB klarede ikke sin del af opgaven. Det blev et klart nederlag på 3-5 i Aarhus.

AB var kun et point efter Fredericia på den anden side af nedrykningsstregen inden runden, men da AB's målscore var 12 mål dårligere end Fredericias, kunne AB kun i teorien bruge et uafgjort resultat.

Det virkede da heller ikke helt, som om AB troede på overlevelsen i den svære udekamp.

Midt i første halvleg indledte AGF's Morten Nordstrand scoringen til 1-0, og efter 38 minutter øgede Davit Skhirtladze til 2-0.

Så gik det stærkt. I minuttet inden pausen scorede de to øverste på ligaens topscorerliste. Mate Vatsadze gjorde det til 3-0 med sit 20. sæsonmål, og Kim Aabech kom på tavlen for 17. gang, da han scorede til 4-0.

Så gik der sommerferiebold i den fra AGF's side, og AB fik lov at gøre sig gældende i anden halvleg.

Efter to minutter reducerede Nichlas Rohde til 1-4, og midtvejs fordoblede Thomas Wiil-Andersen AB's måltotal i kampen, men ellers var det AGF, der var tættest på at øge føringen i den anden ende.

Det skete så ved Jesper Lange efter 83 minutter. Men målfesten insisterede på at fortsætte. AB fik det sidste ord med reduceringen til 3-5, da et skud blev rettet af og snød Steffen Rasmussen i målet.

I Fredericia fik hjemmeholdet kun 1-1 hjemme mod HB Køge, så AB kunne altså have reddet sin eksistens i rækken med en sejr.

AB har vundet det danske mesterskab ni gange, men har ikke været en del af Superligaen siden nedrykningen i 2004. Nu må klubben altså yderligere et trin ned i dansk fodbold.

Brønshøj er den anden nedrykker. Det blev en kendsgerning for flere uger siden.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip