Agger tilbage på banen: Bænken truer formstærk Bjelland

En af de bedste om lørdagen, bænkevarmer om tirsdagen.

Sådan kan situationen udvikle sig for fodboldlandsholdets Andreas Bjelland, der i takt med, at Daniel Agger nærmer sig en klarmelding, er i alvorlig fare for at ryge ud af holdet til braget mod Portugal tirsdag aften.

Det er på trods af, at Andreas Bjelland var en af de bedste danskere i 1-1-kampen mod Albanien.

- Det er selvfølgelig specielt. Jeg får mange roser for min kamp mod Albanien, men jeg ved ikke, om jeg er købt eller solgt, siger Andreas Bjelland.

Som venstrebenet midterforsvarer deler han favoritposition med Daniel Agger, men Agger er anfører og mangeårig bærende kraft på landsholdet, så han spiller, når han er klar.

- Det er vilkårene, når anføreren spiller min plads. Jeg er selv anfører i min klub, Twente, og hvis der kom en og tog min plads, ville det bestemt ikke hue mig, siger Andreas Bjelland.

Et alternativ kunne være at spille med både Agger og Bjelland i forsvaret, men Simon Kjær er også i fin form, og Bjelland virker ikke, som om han for alvor tror, at den løsning kan blive aktuel mod portugiserne.

- Selvfølgelig kan jeg spille til højre, men det afhænger også af, hvilken kamp det bliver. Jeg vil helst spille i venstre side af forsvaret, som passer bedre til min venstrefod, siger Andreas Bjelland.

Da Danmark i oktober 2011 besejrede Portugal med 2-1 og kvalificerede sig til EM, var det med Kjær og Bjelland som forsvarsduo, mens Daniel Agger plejede en skade.

/ritzau/