Alle danskere ejer et: Nu bliver Dankortet dyrere

Skrevet af Kamille Isaksen

25/03/2024
Foto: Shutterstock
Dankort-brugere står over for en prisstigning på 8,9 procent.

Dagens topnyheder

Du kender det måske selv. Hver gang du betaler i en fysisk butik, er du måske hurtigere til at gribe fat i telefonen end at hive det faktiske dankort frem. 

Det viser sig nemlig, at netop denne handling er mere udbredt hos danskerne, end de fleste ved, og derfor har Nets nu taget en beslutning om at hæve prisen på dankortet. 

Nets er en betydningsfuld nordisk udbyder af omfattende betalings-, kort- og informationsservices. De har blandt andet Dankortet i porteføljen, og netop det er grunden til, at virksomheden nu trækker overskrifter.

Dankort-brugere står over for en prisstigning på 8,9 procent for transaktioner i fysisk handel.

Det afslører Nets i en pressemeddelelse, skriver B.T.

Ændringen kommer i kølvandet på, at der har været en markant nedgang i brugen af Dankort, hvilket har presset Nets til at justere priserne for at dække de uændrede driftsomkostninger.

Til trods for en tidligere prisnedsættelse i 2022, ser Nets sig nødsaget til at ophæve denne rabat, idet antallet af Dankort-transaktioner fortsætter med at falde.

Esben Torpe Jørgensen, direktør i Nets med ansvar for Dankort forklarer årsagen til, at antallet af Dankort-transaktioner bliver ved med at falde:

"Det er den hastige udbredelse af Apple Pay i butikkerne, der er den primære årsag til udviklingen, siger han og tilføjer, at Dankortet fortsat den mest billigste løsning for forbrugerne."