Alt for mange unge vasker ikke hænder

En ny undersøgelse afslører, at mange unge ikke vasker deres hænder før de spiser, og mange bruger så ikke sæbe når de endelig kommer til håndvasken.

Undersøgelsen viser, at kun halvdelen af de unge mellem 18 og 34 år vasker hænder inden de spiser, og det er problem.

Hver femte mener ikke det er nødvendigt at bruge sæbe, og dermed er mindre hygiejniske end de ældre.

Undersøgelsen er lavet af analyseinstituttet YouGov, som har interviewet 1004 personer i alderen 18-65 år om deres håndhygiejne og sygedage.

Ifølge undersøgelsen vasker halvdelen af de unge heller ikke hænder, når de har rørt ved deres kat, hund, kanariefugl eller andre kæledyr.

Hver tiende af de unge glemmer desuden at vaske hænder, inden de skal lave mad. Faktisk mener hver tredje af de unge, at lidt snavs på hænderne ikke er skadeligt.

- Det er dårligt nyt, at de unge slækker på hygiejnen, især omkring madvarer. Det kan man blive rigtig syg af, siger Inge Norus, der er ernærings- og husholdningsøkonom.

- Man ser det jo ikke, men man har masser af bakterier på hænderne, når man kommer hjem, og dem begynder man at overføre, når man for eksempel tænder for lyset, tager mad ud af køleskabet og så videre.

Trods den dårlige håndhygiejne har de unge dog ikke flere sygedage end andre i undersøgelsen.

Men når de ind i mellem bliver nødt til at holde sengen, så er infektionssygdomme som forkølelse og ondt i halsen da også årsagen i næsten dobbelt så mange tilfælde i forhold til dem, der er over 35 år.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip