Amerikanere øger omsætning hos høreapparatvirksomhed

Høreapparatvirksomheden William Demant Holding har fået en god start på året, oplyser selskabet. Det skyldes især en god udvikling i USA, hvor William Demant har et stort marked og har medvind fra en stærk amerikansk dollar.

- Det er lidt af det hele, der har givet den fine start på året, siger Niels Jacobsen, der er administrerende direktør hos William Demant Holding, til Ritzau Finans.

For første gang i flere kvartaler vurderer det danske selskab, at der har været en entydig positiv værdivækst på høreapparatmarkedet i første kvartal, hvor enhedsvæksten har været tre til fire procent.

- Det, der driver det, er, at det amerikanske marked vokser meget, og det tyske marked falder. Det amerikanske marked er over gennemsnittet på salgspriserne, og det tyske er under.

- Så giver regnestykket alt i alt - efter vores vurdering - en flad udvikling i de gennemsnitlige salgspriser globalt, siger Niels Jacobsen.

Det danske selskab vurderer, at det globale marked for høreapparater, der er William Demants hovedaktivitet, voksede med tre til fire procent i de første måneder af 2015.

Desuden oplyser selskabet, at den massive produktlancering, som selskabet har gennemført i begyndelsen af året, er gået godt. De nye produkter fra Inium Sense-platformen ventes at øge selskabets markedsandele.

- Lanceringen har skabt megen opmærksomhed blandt potentielle nye kunder, hvilket sandsynligvis vil øge vores markedsandel - især hos de uafhængige forhandlere i USA, skriver William Demant Holding.

For hele året fastholder William Demant Holding sin forventning om et driftsresultat på mellem 1,7 og 2,0 milliarder kroner. Af det ventes den største andel at falde i de sidste seks måneder af året.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip