Anklager efter skyldnersvigdom: Vores arbejde betaler sig

Retten i Lyngby har mandag kendt den 54-årige Bjørn Stiedl skyldig i skyldnersvig af særlig grov beskaffenhed, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning.

Det betyder, at Stiedl idømmes fængsel i tre og et halvt år, og ikke overraskende er anklager Michael Ejlerskov fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, Søik, glad for mandagens afgørelse.

- Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at retten fulgte vores påstand om grov skyldnersvig, siger han til Ritzau.

Søik mente i anklageskriftet, at Bjørn Stiedl forsøgte at skjule sine aktiver for myndighederne i udlandet, da han i 2012 søgte om gældssanering efter en dom for selskabstømning fra 2009 på seks års fængsel.

Han har gennem hele sagens forløb nægtet sig skyldig. Han har sammen med sin forsvarsadvokat anket sagen på stedet.

- Det, der er usædvanligt med denne sag, er, at vi har fået hjælp fra seks forskellige lande i vores efterforskning, siger Michael Ejlerskov fra Søik, også kendt som Bagmandspolitiet.

Især hæfter han sig ved, at Bagmandspolitiets sporingsgruppe har fået hjælp fra Schweiz, Liechtenstein og Luxembourg, der traditionelt vægter bankhemmeligheden højt.

- Dagens afgørelse er et bevis på, at sporingsgruppens arbejde betaler sig, siger statsadvokaten.

Stiedl dækkede ifølge anklagemyndigheden også over en ejendom i Sydfrankrig, der i 2012 blev udbudt til salg for omkring 12,5 millioner kroner.

Alle aktiverne var formelt set registreret i udenlandske selskaber og fonde, men ifølge anklagemyndigheden - og nu dommeren - var de reelt ejet af Bjørn Stiedl selv.

I løbet af sagens forløb har Bjørn Stiedls mangeårige sekretær og personlige assistent vidnet mod ham.

/ritzau/

 

Dagens Gossip