Anklager: Hashsælgere er usandsynligt heldige

Er hashhandlere mere heldige en tusindvis af andre danskere?

Det retoriske spørgsmål kommer fra anklager Andreas Kjærulff torsdag i Københavns Byret, hvor han holder sin afsluttende procedure i sag nummer seks i det store kompleks af sager om salg af hash på fristaden, hvor op mod 80 personer er på anklagebænken.

Tidligere er det kommet frem, at fire af de tiltalte i sagen har vundet op mod tre millioner kroner på spil. Politiet mistænker de mange kuponer med gevinster for at være hvidvaskning af penge fra hashsalg.

- Det er efter min opfattelse helt usandsynligt, at de tiltalte skulle være så heldige, som det er tilfældet, siger anklageren under proceduren.

- Der er altså en overrepræsentation af personer, som er utrolig heldige, lyder det.

I den såkaldte sag seks er der 10 tiltalte - syv mænd og tre kvinder - der sidder på anklagebænken torsdag for hashsalg på Christiania.

De 10 personer er alle tiltalt for at sælge hash i forskellige boder på Christiania. Anklagemyndigheden mener, at en person har solgt mindst et halv kilo hash om dagen. De 10 personer har sammenlagt solgt 1,8 ton hash ifølge anklagen.

Politiet har brugt agenter for at finde beviser mod de tiltalte, og en agent har fortalt, at han ofte hørte hashsælgere tale om spil i boderne på Christiania.

En af de tiltalte har fortalt i retten, at der hænger en oversigt over ugens kampe i Pusherstreet.

- Er hashhandlere bare mere heldige end tusindvis af andre danskere, eller har de bare flere penge til rådighed og derfor spiller mere og derfor har større chance for at vinde, spørger anklageren retorisk.

De tiltalte har spillet via Danske Spil, hvor man kan spille anonymt og kontant, hvis beløbet er under 10.000 kroner.

- Man kan nemmere spille over nettet, hvor beløbet bliver trukket på ens konto, og en gevinst automatisk bliver sat ind, siger Andreas Kjærulff.

Politiet har efterforsket hashhandlen på Christiania siden 2012 ved hjælp af overvågning og politiagenter.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip