Anklaget for vold: Rasmus Jarlov skubbede min ven

Da konservative Rasmus Jarlov skubber til og råber ad en person til en demonstration mod salget af Dong i januar sidste år, lægger en 25-årig mand sig imellem.

Der bliver skubbet frem og tilbage, men den 25-årige slår ikke Rasmus Jarlov.

Sådan lyder forklaringen fra den 25-årige mand selv, som tirsdag sidder i Københavns Byret tiltalt for at skubbe til det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation og tildele ham to til tre slag i ansigtet.

Ifølge anklagen fandt sammenstødet sted på Christiansborgs Slotsplads 29. januar sidste år, hvor en demonstration mod salget af Dong fandt sted.

Den 25-årige var med i demonstrationen sammen med et par venner. Pludselig så de, at tre personer, heriblandt Rasmus Jarlov, var i gang med at lave et banner, hvor der står "Ja tak til salg".

- Jeg og en kammerat beslutter at lave noget sjov med dem. Der var nogen, der kom og havde til hensigt at drille vores demonstration. Så ville vi drille dem tilbage, forklarer den 25-årige mand i retten.

Den 25-årige løb hen og snuppede banneret og løb ind i demonstrationen, hvorefter en af Rasmus Jarlovs venner løb efter. Ifølge den 25-årige var han aldeles aggressiv og havde en spraydåse hævet over hovedet.

- Der holder joken ret meget op med at være sjov, siger den 25-årige tiltalte, som forklarer, at den truende mand hev voldsomt fat i banneret, siger den tiltalte.

Rasmus Jarlovs ven Morten Kornbech Larsen afviser efter retsmødet, at det forholdt sig sådan. Ifølge ham blev han i flere minutter omringet af aggressive autonome i demonstrationen.

Den tiltalte forklarer i retten, at han og Jarlovs ven gik tilbage til Jarlov og et par af den 25-åriges venner. Her begyndte de at diskutere.

- Jeg bliver ved med at sige, at jeg ikke synes, de skal være til stede, når de tilsyneladende mener, at de skal have lov til at være så aggressive. Men de har ret til at være der, bliver de ved med at sige, forklarer den 25-årige tirsdag.

På et tidspunkt kom en af den nu tiltaltes bekendte forbi og bad Jarlov og hans venner holde op og gå.

- Derefter bliver Rasmus Jarlov enormt vred og løber ned og råber og skubber til min ven og smider en telefon helt op i ansigtet på ham.

Den 25-årige vælger at lægge sig imellem de to mænd.

Der blev ifølge den tiltalte skubbet frem og tilbage mellem Jarlov og hans venner og den tiltalte, indtil en politibetjent kom hen og fik ro på situationen. Men den tiltalte nægter at have slået Jarlov.

Retssagen ventes at blive afsluttet torsdag. Der er i alt 12 vidner i sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip