Anna Mee Allerslev fanget i løgn: Murerfirma renoverede lejlighed for millionbeløb

Anne Mee Allerslev fik renoveret hele sin lejlighed og Øens Murerfirma var tæt involveret i arbejdet, stik mod hvad borgmesteren tidligere har oplyst. Foto: Scanpix

Det var ikke rigtigt, da Anna Mee Allerslev hævede, at Øens Murerfirma kun havde lavet et badeværelse i hendes lejlighed.

Det var ikke sandt, da Anna Mee Allerslev i efteråret hævdede, at Øens Murerfirma udelukkende havde foretaget ‘murerarbejde på hendes badeværelse.’

For firmaet som samarbejder med København Kommunes Beskæftigelsesforvaltning og hvis ejer Jan Elving er tætte venner med Allerslev var hovedentreprenør bag den gennemgående renovation af den tidligere beskæftigelse- og integrationsborgmesters lejlighed, skriver BT. 

Ifølge fakturaer og mails, som avisen har fået indsigt i, så stod Øens Murerfirma for en totalrenovering af den 236 kvadratmeter store lejlighed, hvor murerfirmaets byggeledere har stået for at indhente tilbud og koordinere byggeprocessen mellem 7 forskellige underentreprenører i perioden februar 2016 til februar 2017.

Samlet set var der her opgaver for 1,7 millioner kroner, og den oplysning fremgår ikke af Anna Mee Allerslevs forklaring eller den redegørelse, som advokatfirmet Horten i sidste uge offentliggjorde på vegne af Københavns Kommune

Læs også

Joachim B. Olsen langer ud efter minister: Regering skal ikke blande sig i børneopdragelse

Her blev Anna Mee Allerslev frikendt for inhabilitet i redegørelsen, men de nye oplysninger tegner et andet billede, mener rektor ved Folkeuniversitet og ekspert i forvaltningsret Bente Hagelund:

- Når Anna Mee Allerslev bliver spurgt om sine kontaktflader til Jan Elving og dermed også til Øens Murerfirma, burde hun naturligvis også oplyse om Jan Elvings og firmaets rolle i den store byggesag hjemme i hendes private bolig.

Det virker nærmest vildledende, at hun siger, de har ‘foretaget murerarbejde på badeværelset’, siger Bente Hagelund. Anna Mee Allerslev fastholder, at Øens Murerfirma ikke var hovedentreprenør på renoveringen af lejligheden, og at hun har givet advokaterne fra Horten samtlige oplysninger i sagen.

Læs også

Far hyldet på nettet: Afslører genialt trick med opvaskemaskine, som ingen kendte

Jan Elving har ikke ønsket at forholde sig til anklagerne, og på baggrund af de seneste afsløringer vil politikere fra Enhedslisten foreslå, at der laves en ny redegørelse i sagen. 

Anna Mee Allerslev trak sig fra kommunalvalgkampen og sin post som beskæftigelse- og integrationsborgmester i oktober sidste år, da det kom frem, at hun havde benyttet Københavns Rådhus til sin bryllupsreception uden at betale for det. 

Læger advarer efter forkert vaccine: Rekordmange danskere bærer smitsom sygdom

 

Dagens Gossip