Ansat i supermarked dømt for røveri mod sin egen arbejdsplads

To mænd er blevet dømt for et røveri mod et supermarked i Hvidovre, hvor den ene var ansat.

En tredje mand afsoner i forvejen halvandet års fængsel i samme sag, oplyser Københavns Vestegns Politi.

- Det er en usædvanlig sag, som takket være kvikke borgere og en solid politiefterforskning er opklaret, siger anklager Nina-Maria Hansen, Københavns Vestegns Politi.

Det gik hårdt for sig, da to maskerede røvere trængte ind i supermarkedet på Immerkær efter lukketid den 20. december 2010.

De truede personalet med en kniv, en sømpistol og sparkede en af dem i hovedet. De ansatte blev bagbundet med gaffatape og truet med indsprøjtninger, hvis de bevægede sig.

Røverne ’tvang’ en af de ansatte, nemlig deres egen interne medsammensvorne, til at åbne et pengeskab og til at aflevere sin bilnøgle.

Efterfølgende kørte de væk i hans bil med et udbytte i kontanter og cigaretter.

Københavns Vestegns Politi frigav fotos fra efterforskningen og bad offentligheden bidrage med oplysninger, hvilket gav gode henvendelser.

I januar førte Lokalpolitiet i Hvidovres efterforskning til fængsling af en 29-årig mand. Han fik halvandet års ubetinget fængsel i marts.

I maj og juni blev en 33-årig mand fra Greve og en 40-årig mand fra Albertslund også fængslet i sagen. Sidstnævnte var ansat i forretningen.

Retten i Glostrup har nu dømt de to fængslede for røveriet. De blev desuden dømt i en anden sag, hvor de havde tvunget en mand fra Korsør til at betale sig 33.000 kroner.

Den 33-årige blev endvidere fundet skyldig i vidnetrusler og fik i alt et år og ti måneders ubetinget fængsel. Han modtog dommen.

Den 40-årige butiksansatte var ustraffet og fik et år og seks måneders ubetinget fængsel. Han ankede dommen på stedet.

Begge blev fortsat fængslet efter dommen.

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip