Apple afslører: Populær batterisparemetode dræner dit batteri

Skrevet af Emil Martesen

23/02/2024
Shutterstock.com
Den populære batterisparemetode dræner dit batteri.

Dagens topnyheder

Teknologien udvikler sig konstant, og vi som forbrugere søger efter de bedste måder at forlænge levetiden på vores dyrebare gadgets, har Apple afsløret en overraskende sandhed, der går imod en almindelig praksis blandt iPhone-brugere.

Det drejer sig om den velkendte vane med at lukke apps for at spare på batteriet – en handling, som mange tror, forbedrer telefonens ydeevne og forlænger batterilevetiden.

Men ifølge Apple er virkeligheden en anden.

Det viser sig, at denne praksis faktisk kan have den modsatte effekt.

Apple forklarer, at apps, der vises i multitasking-visningen, ikke kører i baggrunden, men derimod er i en standbytilstand.

Det skriver LadBible.

Denne tilstand er designet til at hjælpe med navigation og multitasking uden at dræne batteriet unødigt:

"Når dine nyligt brugte apps vises, er apps ikke åbne, men de er i standbytilstand for at hjælpe dig med at navigere og multitaske. Du bør kun tvinge en app til at lukke, hvis den ikke reagerer".

Yderligere indsigt kommer fra tech-journalisten John Gruber, der på sin blog Daring Fireball forklarer, at apps i baggrunden er 'effektivt frosset', hvilket begrænser deres aktivitet og frigør den RAM, de tidligere har brugt. iOS-systemet er så effektivt til at håndtere disse processer, at det at genstarte en app, der er blevet tvunget til at lukke, faktisk bruger mere CPU-kraft – og dermed mere batteri – end at lade den være i sin frosne tilstand.

Så næste gang du overvejer at swipe dine apps væk for at spare på batteriet, kan det være værd at tænke to gange.