Asger Aamund om aktiesalg: Jeg er jo ingen konfirmand

74-årige Asger Aamund kan smile hele vejen til banken efter at have solgt samtlige af sine aktier i Bavarian Nordic for "noget i omegnen af 356 millioner kroner".

Han finder det helt naturligt, at han sælger, selvom han egentlig gerne ville have beholdt en rest. Men det frarådede hans finansielle rådgivere.

- Jeg synes egentlig, at det er meget naturligt, at jeg sælger nu. Jeg er jo ingen konfirmand længere, og jeg er trådt ud af selskabets bestyrelse, siger han til Ritzau Finans.

Han fremhæver også, at selskabet er ved at få sin gamle værdi tilbage.

Asger Aamund har med salget også muligheden for nu at sikre sin familie og sig selv og afdrage på den gæld, som han i tiden løb har oparbejdet til Nordea.

- Jeg har måttet tegne en del lån i tidens løb, da de andre investorer ikke ville være med i emissioner, hvis ikke jeg var, siger Asger Aamund.

Gælden var dog beskeden, indtil bankkrisen ramte.

- Derefter var gælden i perioder større end egenkapitalen, selvom det gik forrygende godt for selskabet i de seks år efter finanskrisen, og selskabet opfyldte sine mål, siger han Ritzaus Finans.

Nu kan han afvikle og komme "nogenlunde pænt ud af det". Han erkender dog, at det har været fristende at beholde en mindre del af aktieposten.

- Men det er jeg blevet frarådet af mine finansielle rådgivere - ikke mindst Nordea og Jefferies. De har forklaret, at når en storaktionær kun sælger en del af aktierne, så vil markedet kun vente på, at resten bliver solgt, og det vil presse kursen, siger Asger Aamund.

Bankerne frarådede det, og nu har han kunnet afvikle "i god ro og orden".

- Og jeg er glad for den pris, jeg har fået, slår han fast.

Den opgiver han til "356 millioner kroner eller sådan noget".

- Bankerne skal jo have noget for at sælge. Men det ligger i det lag, siger den tilfredse tidligere storaktionær i Bavarian Nordic.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip