Australien: Det savnede malaysisk fly fløj på autopilot

Det savnede malaysiske fly MH370 fløj efter al sandsynlighed på autopilot, da det i marts forsvandt i Det Indiske Ocean, siger de australske myndigheder efter nye analyser af satellitobservationer.

Eftersøgningen efter det forsvundne fly flyttes på baggrund af de nye analyser længer mod syd - tusindvis af kilometer fra flyets planlagte rute.

- Eksperter har analyseret satellitkommunikation og foretaget meget komplekse beregninger. Baseret på disse beregninger flytter vi eftersøgningen sydover, siger Australiens vicepremierminister, Warren Truss.

Det nye søgeområde ligger 1800 kilometer vest for den australske by Perth og er tidligere blevet gennemsøgt fra luften uden resultat.

I august starter en undervandseftersøgning efter flyet i området. Eftersøgningen kan tage op til 12 måneder.

- Flyet ville ikke have fløjet i et så regelmæssigt mønster, hvis det ikke havde været på autopilot, siger Truss.

Der var 239 personer på det forsvundne fly fra Malaysia Airlines, da det forsvandt 8. marts på vej fra Kuala Lumpur til Beijing. Undervejs røg kontakten til flyet, som endnu ikke er blevet fundet trods en intens international eftersøgning.

Af flere omgange har der været spekuleret i, at den 53-årige chefpilot Zaharie Ahmad Shah kan stå bag den mystiske forsvinden.

Disse spekulationer blev for nylig genoplivet, da den britiske avis The Telegraph kunne berette, at chefpiloten på sin egen flysimulator havde indtastet en opsigtvækkende rute til en kort landingsbane på en unavngiven lille ø langt ude i den sydlige del af Det Indiske Ocean.

Shah slettede dog flyveruten igen, inden han for sidste gang forlod sit hjem.

Det er kilder tæt på efterforskningen, der har bekræftet oplysningerne over for avisen efter at have inspiceret flysimulatoren.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip