BBC beskyldes for at skævvride politisk valgdebat

Det Konservative Partis vælgere er i undertal blandt det publikum, der torsdag aften kan stille spørgsmål til de britiske partiledere David Cameron, Ed Miliband og Nick Clegg i et BBC-program.

Det skriver avisen The Telegraph, som dermed puster nyt liv i debatten om den britiske public service-kanals politiske ståsted.

Publikummet til særudgaven af programmet "Question Time" vil bestå af 25 procent konservative vælgere, 25 procent Labour-vælgere og 25 procent der stemmer på Liberaldemokraterne.

Derudover vil 15 procent af publikummet hælde til mindre partier som Det Grønne Parti og Ukip. 10 procent har ikke besluttet sig for, hvor krydset skal sættes ved parlamentsvalget 7. maj, der spås til at blive det tætteste britiske valg siden 1970'erne.

Fordelingen betyder ifølge The Telegraph, at totredjedele af publikummet potentielt stemmer på venstrefløjspartier, når Liberaldemokraterne regnes med.

Da det kun er det 150 personer store publikum, der kan stille spørgsmål i programmet, bliver der rettet kritik mod BBC for at skævvride den 90 minutter lange tv-debat.

Ric Bailey, der er chef for BBC's politiske redaktion, forsvarer dog publikummets sammensætning.

- Tanken bag er, at der vil være et retfærdigt råderum for de tre ledere. Hver leder møder publikum på samme vilkår. Samtidig har BBC forsøgt at sørge for, at hver leder får ens muligheder for fair at kunne komme ud med budskaberne - også til dem hjemme i stuerne, siger han til The Telegraph.

Den konservative premierminister David Cameron og oppositionsleder Ed Miliband ligger side om side i meningsmålingerne op til valget.

Hverken Det Konservative Parti eller Labour kan dog ifølge målingerne skrabe et egenhændigt flertal sammen, men må danne koalitioner med mindre partier i parlamentet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip