Bekymrende opdagelse: Børn deler nøgenvideoer på TikTok

Skrevet af Mathias Busekist

27/06/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er blevet gjort et bekymrende fund på TikTok, som omhandler børn, der har optaget nøgenvideoer af sig selv, som de efterfølgende har lagt op på det sociale medie.

Dagens topnyheder

Norske Dagbladet melder, at politiet i Norge er meget bekymret over nogle fund, de har gjort sig digital på TikTok inden for de seneste måneder. 

"Det er en bekymrende adfærd, vi har set, men vi ingen god forklaring på, hvad baggrunden er," kommer det fra den norske betjent Vemund Eggen Sæther.

De har kunnet tegne en tidslinje, som går tilbage til februar, hvor man indtil videre har fundet tre børn, som er mellem otte og 11 år, der har delt videoer på TikTok, som man betegner som værende af "seksuel karakter". Her oplyser de endvidere, at der er tale om såvel enkeltstående tilfælde som flere forskellige optagelser af samme barn, som strækker sig over længere tid. 

Optagelserne, der er blevet delt, er optaget af børnene selv. 

Politiet ved endnu ikke, hvor stort omfanget er, hvorfor der altså kan være endnu flere børn, som har delt lignende videoer på TikTok, og som man frygter kan blive downloadet og delt videre, inden platformen sletter dem. 

Norges politi har modtaget meldingen om videoerne af de afklædte børn fra TikTok, som altså selv har indberettet fundene. 

Politiet har efterfølgende kontaktet børnenes forældre og taget en snak med dem. 

"Det er ikke strafbare handlinger, og de involverede er under alle omstændigheder under den kriminelle lavalder. Den primære strategi vil derfor være forbyggelse, og det handler om at gøre børn i stand til at tage gode digitale valg," siger den norske betjent Helge Haugland.

Det har ligeså medført, at man har varslet norske politidistrikter om fundene, hvorfor de skal være opmærksomme på lignende tilfælde. 

Politiet ønsker dog endnu ikke at kalde det for en tendens, eftersom der stadig er tale om et lavt antal videoer.