Berlingske trykker Charlie Hebdo-tegninger torsdag

Skrevet af admin

07/01/2015
Foto: Polfoto

Mest læste i dag

Hos Berlingske vil torsdagens avis indeholde tegninger fra det franske satiremagasin Charlie Hebdo, hvor 12 personer blev dræbt onsdag, da maskerede og bevæbnede mænd tvang sig vej til redaktionen og åbnede ild.

Det skriver Berlingske Nyhedsbureau.

- Vi bringer en række tegninger og forsider fra det franske satireblad - både i torsdagens avis og på webben, siger Berlingskes ansvarshavende chefredaktør, Lisbeth Knudsen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Hun understreger, at avisen bringer tegningerne som journalistisk dokumentation.

- Jeg har den meget klare holdning, at vi ikke skal bruge Muhammed-tegninger i en demonstration. De skal bruges, hvis der er journalistisk grund til det som dokumentation.

- Derfor vil vi bringe dem som et led i dokumentationen af, hvad det er for et fransk satireblad, der er blevet ramt af den her forfærdelige situation, siger Lisbeth Knudsen.

Hos Politiken mener chefredaktør Bo Lidegaard ikke, at det er en god idé at trykke tegninger af Muhammed.

- Politiken syntes som bekendt ikke, at det var en god idé at trykke Muhammed-tegningerne i 2005. Det synes vi stadig ikke.

- Vi har altid forsvaret Jyllands-Postens ret til at trykke dem, men det betyder ikke, at vi synes, at det var en god idé at gøre det, siger han til Politiken.

Charlie Hebdo har gennem årene karikeret en lang række religiøse symboler og personer fra forskellige religioner. Magasinet genoptrykte blandt andet Muhammed-tegningerne, der blev bragt i Jyllands-Posten i 2005.

To bevæbnede mænd tvang sig onsdag vej ind på det franske satiremagasins redaktion i Paris. De åbnede ild mod bladets ansatte.

Mændene skal have råbt "vi har hævnet profeten" under angrebet, siger fransk politi.

12 mennesker er bekræftet døde. 10 af dem var ansatte på Charlie Hebdo, mens to var politifolk.

Fransk politi siger, at de jagter tre mænd, heriblandt en person, der kørte de to maskerede mænd til gerningsstedet.

/ritzau/