Selv om dansk økonomi har udviklet sig dårligere hen over det seneste halve år end forventet, ser det ikke ud til at være gået ud over beskæftigelsen.
Tal fra Danmarks Statistik viser, at der kom 3200 flere i arbejde i september, og dermed fortsætter den opadgående tendens.
Sammenlignet med september sidste år er der tale om en fremgang på 36.100 personer, svarende til 1,4 procent.
- Det må siges at være en lille overraskelse med tanke på, at de økonomiske nøgletal generelt har været til den svage side hen over foråret og sommeren. Det synes dog, at være prellet af på beskæftigelsen, konstaterer Nykredits chefanalytiker, Tore Stramer.
Han forventer, at den økonomiske vækst vil få pusten tilbage den kommende tid, og derfor er der grund til at tro på yderligere fremgang i beskæftigelsen.
Derfor advarer både Dansk Erhverv og tænketanken Cepos om risikoen for mangel på arbejdskraft og efterlyser reformer, der kan skaffe et større rekrutteringsgrundlag.
- Den pæne jobfremgang indebærer, at vi kommer tættere på risikoscenariet med omfattende mangel på arbejdskraft. Det prøvede vi i nullerne, og det bør ikke gentages, da det koster velstand.
- Desværre har Løkke-regeringens reformer indtil videre ikke haft nogen stor effekt på arbejdsudbuddet. Det bør øge ambitionsniveauet ved forårets skattereform og trepartsdrøftelser, siger cheføkonom Mads Lundby Hansen fra Cepos.
Ifølge en undersøgelse fra Dansk Erhverv, som er foretaget i oktober, har 29 procent af organisationens medlemmer oplevet, at der ikke var ansøgere med de nødvendige kompetencer til en ledig stilling.
Der er i alt 2.615.500 beskæftigede i Danmark, og det er det højeste niveau siden sommeren 2009.
Samtidig er det godt 74.000 flere end i april 2013, da den seneste bund blev nået.
/ritzau/