Beskeder i e-Boks er havnet hos de forkerte: Antallet er ukendt

Skrevet af Jesper Bengtson

10/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Man ved endnu ikke, hvor mange beskeder det drejer sig om - men det er over 1.000.

Mest læste i dag

Beskeder i e-Boks er personlige og kan indeholde personfølsomme oplysninger, hvorfor det ville være et stort problem, hvis uvedkommende fik adgang til disse beskeder.

Men det er desværre sket nu, skriver TV 2 Østjylland.

Aarhus Handelsgymnasium befinder sig i fedtefadet, da de har sendt fraværsbreve ud til forkerte modtagere, hvilket skaber bekymring blandt forældre. 

Fejlen blev opdaget, da TV2 Østjylland stiftede bekendtskab med et brev, som en anonym person havde modtaget i e-Boks. Her viste det sig, at det ikke var den pågældende forælders barns navn, der fremgik af brevet.

Dette har medført, at forældre har fået indsigt i et andet barns fraværsprocent. Direktør for Aarhus Handelsgymnasium, Anne Gammelby Lybecker, bekræfter, at mere end 1000 personer har modtaget fejlagtige fraværsbreve. 

Den massive respons fra bekymrede forældre har ført til, at skolen har etableret en telefonsvarerbesked som en midlertidig løsning, hvor de opfordrer modtagerne til at slette de forkerte breve:

“Vi har desværre opdaget en beklagelig fejl i forbindelse med udsendelse af fraværsbreve. Vi er i gang med at undersøge sagens omfang. Hvis du har modtaget et forkert brev, beder vi dig slette det”.

Fejlen opstod under automatiseret generering af brevene, der var planlagt til at blive sendt til forældre med børn, der havde et fravær på over otte procent. 

Selvom skolen beklager fejlen og forsikrer om, at de arbejder på at afklare årsagen, er det endnu uvist, om de vil benytte sig af automatisk genererede breve i fremtiden.