Bilist taget med skræmmende høj hastighed: Ikke set før

Foto: Shutterstock.com

Ved en fartkontrol fredag aften blev en ung bilist målt til at have ført sin Mercedes AMG med en hastighed på 274 km/t.

Da Københavns Politi fredag aften gennemførte en hastighedskontrol ved Øresundstunnelen, blev en ung bilist målt til at køre 274 kilometer i timen. Det skriver Københavns Politi på Twitter.

Læs også

Ansat voldtog bedøvet pige på børnepsykiatrisk afdeling

På den pågældende strækning er hastighedsgrænsen på 90 kilometer i timen. 

Michael Andersen, der er vagtchef ved Københavns Politi, fortæller at han ikke mindes, at en bilist tidligere er blevet målt til så høj en hastighed. Derfor blev de også meget chokeret over målingen. 

"Jeg har i hvert fald ikke hørt, at vi skulle have taget nogen med en højere hastighed i nyere tid," fortæller han ifølge Ekstra Bladet

Bilen er af typen Mercedes AMG, som er en særlig hurtig version af Mercedes-modellerne. 

"Den kom fra Sverige i retning mod Danmark, og føreren fulgte anvisningen, da han blev vinket ind til siden," fortæller vagtchefen også. 

Bag rattet fandt betjentene en 20-årig svensk mand, der blev frakendt retten til at køre bil i Danmark på stedet, som følge af den alt for høje hastighed. 

Da køretøjet er indregistreret i Sverige, er det ikke muligt for politiet at beslaglægge det. Både bil og den 20-årige mand måtte derfor vende retur til Sverige, om end en anden person måtte tage over på førersædet på dansk grund. 

Ikke eneste høje måling

Det var dog ikke den eneste bilist, der blev taget med en alt for høj fart i hastighedskontrollen, der havde en varighed på blot et par timer. En anden bilist blev nemlig målt til at have kørt hele 205 kilometer i timen. 

Foruden de to fartglade bilister, som politiet selv kalder for 'vanvidsbilister', blev 13 andre bilister ved aktionen også sigtet for overtrædelse af hastighedsgrænsen. Det fremgår af politiets melding på Twitter. 

I Esbjerg var der også fartkontrol fredag aften. Her blev 53 bilister fanget i at køre for stærkt. Her var det dog ikke bilister med en helt så høj hastighed, der blev fanget, som det var tilfældet ved kontrollen i København.

Læs også

Gode nyheder: Hjælpepakke på vej til disse kommuner

"Højeste hastighed 74 kilometer i timen," skriver Syd- og Sønderjyllands Politi selv på Twitter. 

 

Dagens Gossip