Bjarne forsvandt lørdag aften: Nu kommer politiet med bekymrende detalje

Skrevet af Kamille Isaksen

18/03/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Vagtchefen udtrykte en dyb bekymring for Bjarnes velbefindende, især da temperaturen natten til mandag faldt til under frysepunktet.

Dagens topnyheder

I den lille by Bredebro, tæt på Tønder og den tyske grænse, er lokalsamfundet grebet af bekymring efter den 78-årige Bjarne forsvandt lørdag aften. Bjarne, der forlod sit hjem til fods omkring kl. 20.50 uden at medtage hverken bil eller cykel, har siden været genstand for en omfattende eftersøgning.

Siden Bjarnes forsvinden har både helikoptere og hundepatruljer gennemsøgt området, assistert af soldater fra Hjemmeværnet samt Beredskabsstyrelsens mandskab. Trods disse bestræbelser har eftersøgningen indtil videre ikke båret frugt. Med nattens ankomst blev størstedelen af eftersøgningen midlertidigt indstillet, selvom politipatruljer fortsatte deres søgen gennem natten.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi på det sociale medie X

Vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Ole Aamann, udtrykker en dyb bekymring for Bjarnes velbefindende, især da temperaturen natten til mandag faldt til under frysepunktet. "Vi er absolut bekymrede. Han har været væk siden lørdag aften," siger Ole Aamann. En detalje der kan spille en stor rolle, hvis Bjarne fortsat befinder sig udenfor.

En mere organiseret eftersøgning planlægges genoptaget ved daggry.

Bjarne beskrives som en dansk mand på 170 cm, almindelig af bygning, med næsten intet hår, iført briller, blå bukser og træsko. Politiet opfordrer nu borgere i området til at inspicere udhuse, garager og skure og kontakte dem, hvis de har oplysninger, der kan bidrage til at finde Bjarne.

I forbindelse med eftersøgningen har politiet udsendt en specifik appel på X (tidligere kendt som Twitter), hvor de søger kontakt til et vidne, der omkring kl. 12 henvendte sig til en brandmand på en ATV. Vidnet rapporterede at have set en mand gå ad "Galgemark" aftenen før. Politiet opfordrer vidnet eller andre med potentielt relevante oplysninger til at kontakte dem på Bredebro skole/Trelleborgvej eller ringe 114.

Denne tragiske situation understreger samfundets sammenhold og den fortsatte indsats for at bringe Bjarne sikkert hjem. Enhver med information opfordres til at træde frem, da selv den mindste detalje kan være afgørende for eftersøgningen.