Bjerg af menneskeknogler fundet i hule: Dette dyr får nu skylden

Skrevet af Mathias Busekist

06/10/2021
Foto: Stewart et al.
Foto: Stewart et al.
Menneskeknoglerne blev fundet i forbindelse med udforskningen af et stort hulesystem.

Mest læste i dag

I forbindelse med udforskningen af et hulesystem i Saudi Arabien, der kaldes Umm Jirsan, blev der foretaget et mildest talt uhyggeligt fund i form af et bjerg af menneskeknogler. 

I kølvandet af fundet florerede flere teorier om, hvordan og hvorledes, at bjerget af menneskeknogler har hobet sig op i tunnellerne - men særligt én teori bliver nævnt flittigt.

Live Science fortæller, at tunnellerne har været hjemsted for hyæner i tusinder af år, efter at Umm Jirsan Cave System blev til efter en strøm af lava. 

Man mener således, at knoglebjerget er resultatet af syv tusinde års kassering af knogler fra deres måltider. 

I den forbindelse fortæller flere eksperter, ifølge The Sun, at det er meget usandsynligt, at hyænerne har dræbt nogen mennesker, men derimod fundet frem til menneskelige rester, som de har taget med. 

Knoglebunken blev målt til at være 8 meter bred. 

Forskere, der arbejdede med fundet i hulen, skrev efterfølgende en artikel, der blev delt i tidsskriftet Archaeological and Anthropological Sciences

De har således analyseret 1.900 knogler, hvor man kunne tælle over 40 væsener, herunder menneskelige kraniefragmenter. 

Man fandt dog også knogler, der stammede fra dyr som kameler, hunde og æsler. 

Mathew Stewart, der var spydspids for tidsskriftet, fortæller til Live Science, at det med stor sansynlighed er stribet hyæner, der har samlet knoglerne. 

"De menneskelige rester, man har fundet i Umm Jirsan, skyldes med stor sandsynlighed stribet hyæner, der har fjernet de menneskelige rester fra gravstedet," fortæller han, hvorefter han tilføjer:

"Det er fund som disse, der kan være en nøgle til at fortså fortidens miljøer i tørre regioner som Arabien."