Bliver ikke aktuelt: Mette Frederiksen og regeringen modtog mundbinds-lussing

Skrevet af Mathias Busekist

21/01/2021
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Der var et solidt flertal uden om regeringen, hvorfor yderligere krav om mundbind ikke bliver aktuelt.

Dagens topnyheder

SF, som nok er regeringens største corona-støtter, måtte i dag hoppe med på vognen og sige, at nu var det nok. 

De har nemlig sammen med et flertal i Folketinget sendt en lussing afsted til Mette Frederiksen og hendes udsendte, sundhedsminister Magnus Heunicke og justitsminister Nick Hækkerup.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Regeringen ønskede at få opbakning til et påbud om mundbind i det offentlige rum. Der er flere medier, der skriver, at kravet blev præsenteret til stor overraskelse. 

Det faldt dog lige så hurigt til jorden, som det blev præsenteret. 

Kravet er derfor uaktuelt at diskutere i denne tid, hvor optisimisen begynder at brede sig blandt Danmarks politikere. 

"Det ser ud, som om smitten er inde i en nedadgående kurve, så det giver ikke mening at tale om yderligere restriktioner lige nu. Og slet ikke noget, som potentielt er så indgribende, siger SF's sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen, til Ekstra Bladet. 

Kisten Andersen sagde yderligere, at hun først og fremmest vil have at vide, hvor i samfundet smitten fortsætter med at stige, hvis kravet skal gøres gældende. 

Der er i dag krav om, at man skal bære mundbind i supermarkeder og i offentlig transport. Det gælder derfor også indendørs, hvor adgang er tilladt for det offentlige. 

Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen, udtaler følgende til Ritzau:

"Det kom fuldkommen som en tyv om natten på det her møde. Ingen partier var forberedt på de forslag, og vi fik ingen begrundelse for, hvorfor det skulle på bordet."

Regeringen foreslog også tvangs-test og tvangs-isolation af borgere, som har været til stedet ved større forsamlinger, hvor man efterfølgende har konstateret smitte.