Boligekspert med smart trick: Sådan køler du dit hjem ned i sommervarmen

Skrevet af Henrik R

12/07/2022
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En boligekspert har delt en række simple tricks, som kan køle dit hjem ned i sommervarmen.

Dagens topnyheder

Rigtig mange kæmper med at holde hjemmet nedkølet i disse dage, hvor sommervarmen har for alvor indtaget Danmark. 

Heldigvis findes der en række gode tricks, der kan hjælpe med at køle dit hjem ned. En boligekspert har dele flere tricks på TikTok, som alle handler om at holde dit hjem nedkølet.

Han kommer ind på alt fra, hvordan du bedst laver mad, uden at det bliver for varmt, til hvordan du får en bedre nattesøvn, når soveværelset er varmt. 

That Property Guy, som boligeksperten kalder sig selv på TikTok, har for nylig delt en video, hvori han deler en række tips til, hvordan du holder dig selv og din bolig nedkølet i sommervarmen. 

"Jeg ved ikke med jer, men jeg begynder at kæmpe med varmen, så her er nogle nemme måder at holde dit hus nedkølet," siger han i videoen, der er blevet set mere end 2,3 millioner gange. 

Herefter fortæller om og fremviser en række tricks, der kan hjælpe dig med at holde din bolig nedkølet. Blandt andet fremhæver han, at man bør rulle gardiner og persienner for i løbet af dagen. 

"Det lyder måske dumt, men hold din vinduer lukkede og træk dine gardiner for. I løbet af dagen vil det holde varm luft ude," siger han. 

"Og så skal du sørge for, at der cirkulerer køligt luft inde i huset, så fyld nogle skåle med vand og is. Skåle med vand og is vil køle huset ned - især hvis du bruger en ventilator." 

Men hvis du er nødt til at have dine vinduer åbne, er der også en måde at gøre det på, som tilsyneladende minimerer varmen. 

"Hvis du er nødt til at åbne vinduerne, skal du åbne et par i begge ender af huset, da dette skaber et gennemgået træk. Åben også ovenlysvinduer," fortæller han. 

Der er mange, der holder sig til at lave salater eller andre enkle retter, når temperaturen stiger, men der findes faktisk måder, hvorpå man kan lave mad, uden at få for meget sved på panden. 

"I og med, at ovne skaber varme, så forsøg at lave mad udenfor. Det er bedst at bruge en grill, hvis du kan," siger han i videoen.

Desuden har han også et godt tip til dem, der har svært ved at sove om aftenen, fordi de har det for varmt. 

"Du kan altid tage dit sengetøj, lægge det i en pose og smide det i fryseren lidt inden du går i seng. Det lyder skørt, men det køler dit sengetøj helt ned, og det er fantastisk, når man skal sove," lyder det fra ham. 

Desuden råder han også til, at man tænker over, hvordan ens hjem er oplyst. 

"Halogenpærer skaber varme, så forsøg at skifte dem ud med LED-pærer, hvis du kan. En ekstra fordel er, at de også bruger mindre strøm," siger han.

"Og sluk for store apparater, hvor du kan. Det kan forhindre dig i at blive varm, da sådanne apparater også skaber varme."