Bomberyddere på vej: Krysantemumbombe fundet i Fælledparken

Der er blevet fjernet en krysantemumbombe i Fælledparken søndag eftermiddag, efter at Københavns Politi afspærrede området og tilkaldte teknikere til at håndtere bomben.

Det skriver Københavns Politi på det sociale medie Twitter.

- Politiet er færdige i Fælledparken og krysantemumbomben fjernet. Meld endelig ind, hvis du finder mistænkelige genstande, skriver Københavns Politi.

Tidligere søndag fandt borgere en mindre krysantemumbombe på en sti i bydelen Hasseris i Aalborg. Den bombe er også ryddet af vejen.

Nytårsnat var to krysantemumbomber årsag til, at tre mænd mistede livet, og to mænd blev hårdt kvæstet nær Hobro, som hører under Nordjyllands Politi.

Hærens ammunitionsryddere fjernede to krysantemumbomber lørdag, som en strandgæst observerede i vandkanten ud for Øster Fjordsti ved Hals lige nord for Limfjorden ud mod Kattegat.

De to krysantemumbomber ved Hals har været våde, og det kan gøre dem endnu mere ustabile.

Politiet i Midt- og Vestjylland var lørdag også kaldt ud til en krysantemumbombe, der var indleveret på en genbrugsstation på Mørupvej i Herning. Hærens ammunitionsryddere måtte også her fjerne det ulovlige nytårskrudt.

- Vi havde også en bus fredag aften, som formentlig er blevet ramt af en krysantemumbombe i Ikast ved Øster skole, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ole Vagnhøj til Ritzau.

Også på Vestsjælland havde en ukendt person torsdag efterladt 12 krysantemumbomber og kraftige kanonslag ved en genbrugsstation i Odsherred.

Rigspolitiet udsendte en pressemeddelelse fredag, hvor man advarede mod de fritliggende bomber. De skal i stedet afleveres til politiet.

- Det er kujonagtigt og livsfarligt, hvis man blot smider det i naturen, hvor børn kan finde det ved et tilfælde. I mange tilfælde blive det endnu mere ustabilt, når det bliver vådt, sagde politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet.

I årevis har myndigheder og fagfolk advaret folk mod at affyre de særlige bomber. Det er livsfarligt i ukyndiges hænder. For eksempel brænder lunten ekstremt hurtigt.

Lovligt fyrværkeri kan afleveres på genbrugsstation til personalet som farligt affald, mens ulovligt fyrværkeri skal afleveres til politiet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip