Borgmester revser Brostrøms opfordring: "Det går hårdt ud over dem"

Skrevet af Mathias Busekist

178 uger siden

|

12/12/2020
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Han accepterer nedlukningen af sin kommune. Han er dog dybt uenig på ét punkt.

Dagens topnyheder

Jens Ejner Christensen, borgmester i Vejle Kommune, har mandag delt et opslag på Facebook. Han var her lettet over, at Vejle ikke var omfattet af nedlukningen. 

Det er dog ikke længere realiteten, da Vejle Kommune er blevet delvist lukket ned. Det er noget, som ikke kommer bag på ham.

Det skriver Ekstra Bladet.

"Det kommer ikke helt bag på os, at vi skal lukke ned, for vi har godt kunne følge med i tallene. Vi har fulgt myndighedernes anvisninger hele vejen, og det fortsætter vi med, siger Jens Ejner Christensen (V) til Ekstra Bladet.

Han er ikke selv hårdt ramt af nedlukningen. Han kan klare sine møder hjemmefra, i stedet for at møde ind på kontoret. 

Han mener dog heller ikke, at det er ham, det er synd for. Han mener derimod, at det er byens erhvervsdrivende og det arbejdende Danmark, som det går hårdt ud over.

"Det går rigtig hårdt ud over dem nu, men der er ikke noget at gøre. Vi må følge anbefalingerne og myndighederne," siger han til Ekstra Bladet.

Støt lokalt! 

Han kan følge anbefalingerne langt hen ad vejen, men han står dog af ved særligt én af dem. 

Han har nemlig ikke noget til overs for anbefalingen om, at man skal handle online. Det bliver ellers anbefalet af Søren Brostrøm, og det står desuden også i Sundhedsstyrelsens julemanual. 

"Jeg synes, man skal støtte lokalt i stedet for. Så længe, det er vurderet sundhedsmæssigt forsvarligt at holde butikkerne åbne, så skal man ikke komme med opfordringer om at handle online," siger Jens Ejner Christensen til Ekstra Bladet.

"Det er synd for de erhvervsdrivende, som i forvejen er dem, der er hårdt ramt. Så længe man på en forsvarlig måde kan bevæge sig rundt i bybilledet, så synes jeg, at man skal støtte butikkerne og købe sine julegaver dér," siger han slutteligt til Ekstra Bladet.