Breaking Bad anklages for at være skyld i øget brug af metamfetamin

Overalt i Europa er forbruget af metamfetamin steget markant. Ifølge Ellis Cashmore, der er professor i kultur og medier på universitetet i Staffordshire, så kan det skyldes den populære tv-serie Breaking Bad.  

Ifølge European Monitoring Centre for Drugs and Drugs Addiction, EMCDDA, så svømmer Europa lige nu i metamfetamin, skriver The Telegraph.

Læs også: Breaking Bad er den bedste dramase

Særligt i Tyskland er der sket en markant stigning i brugen af stoffet. Her har man registreret en stigning på hele 51 procent.

I England har tolderne også haft travlt med at afværge indsmugling af det farlige stof. Forsøg på indsmugling er steget med hele 400 procent i løbet af det seneste år, ifølge EMCDDA.

Det er den udvikling, der har fået den engelske professor til at pege fingre af den populære serie. Han mener, at når seriens omdrejningspunkt er hårde stoffer, så skaber det automatisk en øget interesse for at prøve stofferne.

Læs også: Upassende legetøj: Breaking Bad-laboratorium genskabt i Lego

- Selvom serien ikke forherliger stoffet, så øger dets blotte tilstedeværelse i serien stadig interessen for det, siger han, ifølge avisen.

- Efter Breaking Bad’s store succes, er jeg slet ikke overrasket over, at vi oplever en stigning i brugen af metamfetamin, fortsætter professoren.

Det anslås at 17.000 englændere prøvede at tage metamfetamin i 20013. Stofferne stammer højst sandsynligt fra laboratorier i Tjekkiet, der vurderes at være verdens epicenter for metamfetamin-produktionen.

 

 

Dagens Gossip