Byttekaos: Danskerne bytter julegaver for en kvart milliard

Sweatere i den forkerte farve og bukser i den forkerte størrelse. Julen er ovre, og det er blevet tid til at bytte de julegaver, som ikke var helt rigtige.

Ifølge Dansk Erhverv bytter danskerne cirka fire procent af julegaverne, hvilket svarer til 220 millioner kroner.

- Vi vurderer, at der vil blive byttet for 220 millioner kroner, som er det, der også blev byttet for i 2012, 2013 og 2014, forklarer Bo Dalsgaard, chefkonsulent hos Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv anslår, at der er brugt 7,6 milliarder kroner på årets julehandel, hvoraf 1,2 milliarder kroner er brugt på nettet.

Men hvis giveren er i tvivl om, hvorvidt det er den rigtige gave, så er gaven højst sandsynligt købt i en fysisk butik, viser en undersøgelse lavet af Dansk Erhverv.

- 70 procent af dem, der er usikre om, hvorvidt en gave skal byttes, har en tendens til at købe gaverne i en fysisk butik, forklarer Bo Dalsgaard.

I stormagasinerne Salling er erfaringen, at det hovedsageligt er tøj, der bliver byttet på store byttedag.

- Det er i høj grad forkerte størrelser og forkerte farver, der giver anledningen til byttet. Hvis man ønsker sig elektronik, så er det ofte noget specifikt, forklarer Lars Højgaard, salgs- og marketingchef i Salling.

Han forklarer samtidig, at der bliver byttet færre julegaver end tidligere.

- Kunderne er virkelig velforberedte, når de køber ind til jul. De har fået meget præcise ønskelister, så det er lettere for giverne at ramme plet, forklarer Lars Højgaard.

Bo Dalsgaard understreger, at det ikke er en selvfølge, at julegaverne kan byttes. Det er butikkerne, der fastsætter reglerne.

- Derfor er det altid en god idé at sætte sig ind i butikkens bytteregler, så man ikke går forgæves ned i butikken, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip