Cameron: Alle midler skal i brug for at finde IS-gidsler

Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at han vil bruge alle de midler, der er til rådighed, i bestræbelserne på at finde gidsler, der fortsat holdes til fange af Islamisk Stat (IS).

I en tv-transmitteret erklæring siger den britiske regeringsleder, at hele Storbritannien sørger, efter at jihadisterne sent fredag udsendte en video, hvor den britiske nødhjælpsarbejder Alan Henning bliver halshugget.

- Med hensyn til, hvad vi vil gøre, så vil vi bruge alle de midler, som vi har, for at forsøge at finde disse gidsler og forsøge at hjælpe disse gidsler, siger Cameron lørdag uden at oplyse, hvor mange gidsler der fortsat er i Islamisk Stats varetægt.

- Vi vil gøre alt for nedkæmpe denne organisation, som er yderst grusom, meningsløs og barbarisk i den måde, hvorpå den behandler mennesker, fastslår premierministeren.

Henning blev bortført af IS i Syrien i december sidste år. Videoen, der viser drabet på ham, er næsten identisk med de andre halshugningsvideoer, som oprørsgruppen har lagt ud på internettet i den seneste tid.

Både Cameron og USA's præsident, Barack Obama, har meddelt, at videoen bliver opfattet som autentisk af efterretningstjenesterne i London og Washington.

Ifølge organisationen Site, der sporer terrorgruppers aktiviteter på internettet, præsenterer det britiske gidsel sig selv i den ét minut og 11 sekunder lange video med titlen: "Endnu en besked til Amerika og dets allierede".

- På grund af vort parlaments beslutning om at angribe Islamisk Stat, må jeg nu som brite betale prisen for den beslutning, siger gidslet ifølge Site på videoen, der er lagt ud på YouTube.

Til sidst truer bødlen med, at en amerikaner, der bliver holdt som gidsel, vil blive det næste offer.

USA fordømmer på det kraftigste det brutale drab på det britiske gidsel.

- Vi står sammen med vores venner fra Storbritannien og allierede, og vi vil arbejde for at få retsforfulgt Alans drabsmænd, siger præsident Obama.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip