Cameron: Angrebet i Paris gør mig syg

Forbundskansler Angela Merkel siger, at skuddrabene i Paris ikke kun er et angreb på franske statsborgere, men på pressens frihedsrettigheder og ytringsfriheden.

- Angrebene er foragtelige, siger Merkel og understreger, at Tyskland står bag Frankrig i denne vanskelige stund.

Den britiske premierminister, David Cameron, fordømmer også angrebet på den satiriske ugeavis Charlie Hebdo i de hårdeste vendinger.

- Drabene i Paris gør mig syg, siger den britiske premierminister og tilføjer, at Storbritannien står side om side med Frankrig i kampen mod terror.

12 er dræbt, og 10 blev såret ved angrebet på det satiriske blad.

- Vi står sammen med den franske befolkning i kampen mod terror og i forsvaret for pressefriheden, siger Cameron i en erklæring.

I Washington fordømmer Det Hvide Hus angrebet i de hårdeste vendinger.

- Alle i Det Hvide Hus er med familierne til de dræbte og sårede. USA står parat til at arbejde tæt sammen med franskmændene i efterforskningen af dette angreb, siger talsmanden for Det Hvide Hus, Josh Earnest.

EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, siger, at angrebet i den franske hovedstad vedrører alle europæere.

- Jeg er dybt chokeret over det brutale og umenneskelige angreb mod Charlie Hebdos kontor. Dette er en uacceptabel handling; et barbari, der vedrører os alle som mennesker og europæere, siger Juncker.

I Bruxelles udtrykker Natos' generalsekretær, Jens Stoltenberg, også sin fulde støtte til "vor allierede Frankrig efter det oprørende angreb på pressefriheden.

- Mine tanker går til ofrene og deres familier, skriver Stoltenberg på sin Twitter-profil.

I Moskva udtrykker præsident Vladimir Putin sine kondolencer til ofrene for angrebet, og han fordømmer "terrorisme i alle dens former."

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip