Chefredaktør smittet med corona

Skrevet af Julie Møller

03/06/2021
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
To personer i JP/Politikens Hus er torsdag morgen testet positiv for corona.

Dagens topnyheder

Torsdag morgen er to personer i JP/Politikens Hus testet positiv for corona. Den ene er Politikens chefredaktør Christian Jensen, mens den anden person er ansat i mediehusets kantine, der derfor er lukket. Flere medarbejdere er sendt i karantæne.

Det skriver Mediawatch.

“Det er korrekt, at vi har lukket kantinen på Rådhuspladsen i dag. Det skyldtes, at en medarbejder i kantinen blev testet positiv her til morgen, da vedkommende mødte ind på arbejde. Vi har derfor sendt størstedelen af kantinepersonalet hjem, i alt seks medarbejdere,” udtaler HR-direktør Mia Riedel til Mediawatch.

Dagens smittetal

Nyheden om den smittede chefredaktør kommer på en dag, hvor der er registreret 1028 nye smittede. Der er foretaget 126.808 pcr-prøver, og det betyder, at positivprocenten er 0,81.

Her får højt smittetal konsekvens

I det nordjyske får stigende smittetal nu konsekvenser. Det er i det centrale Aalborg, at smitten går den forkerte vej, og Styrelsen for Patientsikkerhed finder, at mange tilfælde kan spores tilbage til festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg.

Derfor bliver der lukket ned for serveringssteder i udvalgte områder i og omkring Jomfru Ane Gade i Aalborg Kommune. Dette omfatter Jomfru Ane Gade, Jomfru Anes Gård og Ny Mølle Stræde.

Nedlukningen betyder, af serveringssteder skal holde lukket fra torsdag d. 3. juni 2021 og foreløbigt frem til og med d. 16. juni 2021. Epidemikommissionen vil efter en uge revurdere nedlukningen, lyder det fra Erhvervsministeriet. 

“Vi kan se en negativ tendens i smitte, som Styrelsen for Patientsikkerhed kan spore har rødder i og omkring Jomfru Ane Gade. Vi har lyttet til kommunens bekymringer og derfor har epidemiudvalget valgt at blåstemple epidemikommissionens indstilling. Nu sætter vi målrettet ind i Aalborg, og sørger for at slå smitten til hjørne,” udtaler erhvervsminister Simon Kollerup.