Chok-afsløring i ny bog om dronning Elizabeth

Skrevet af Mathias Busekist

26/11/2022
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har angiveligt stået værre til, end offentligheden vidste.

Mest læste i dag

Storbritannien mistede i september i år deres mangeårige regent dronning Elizabeth, der døde i en alder af 96 år.  

Men hun var ikke kun ramt af alderdom. 

Ifølge Mirror var hun også ramt af en smertefuld kræftsygdom. 

Bogen "Elizabeth: An Intimate Portrait" er skrevet af Gyles Brandreth, en nær ven af familien, ud fra fortællinger fra folk, der stod dronningen nær. 

Og ifølge Gyles Brandreth led Elizabeth i sine sidste år af knoglemarvskræft.

Sygdommen fremgår dog ikke af hendes dødsattest, hvor det i stedet er alderdom, der står som årsagen, hvilket det oftest er for folk over 80, fortæller forfatteren. 

"Jeg havde hørt, at dronningen havde en form for knoglemarvskræft, som ville forklare hendes træthed, vægttab og de 'mobilitetsproblemer', som vi ofte blev fortalt om i løbet af det sidste års tid af hendes liv," skriver Brandreth ifølge Mirror. 

Symptomer ved kræftformen omfatter blandt andet træthed og vægttab - noget som flere bemærkede forud for hendes dd. 

Dertil kommer det, at billeder, der blev taget to dage før hendes død, viste, at hendes helbred var dårligt. Her kunne man blandt andet se, at hendes hænder var misfarvede. 

Lægen Deb Cohen-Jones tilskriver det til en alvorlig kredsløbsforstyrrelse.

"Det tyder meget på, at der er tale om en såkaldt perifer vaskulær sygdom. Det er en kredsløbsforstyrrelse, hvor blodkarrene bliver forsnævrede. Det kan undertiden resultere i hjertesvigt," siger han ifølge Daily Mail og tilføjer:

"Hvis den perifere cirkulation er dårlig, får organerne ikke nok blodtilførsel. Det kan blive et tegn på multiorgansvigt." 

Knoglemarvskræft forbindes ofte med smerter, hvorfor han vurderer, at dronning Elizabeth i en tid har været ramt af store smerter.