Chok: Fjerner prinsetitler fra Prins Joachims børn

Foto: Shutterstock.com

Fra den 1. januar 2023 kan prins Joachims børn ikke længere kaldes for prins eller prinsesse. Det har Kongehuset netop meldt ud.

Kongehuset har netop udsendt en pressemeddelelse hvori de skriver, at fra den 1. januar 2023 vil flere af de royale børn ikke længere blive omtalt som prins eller prinsesse.

Læs også

Far lod sin 3-årige datter selv vælge tøj da hun skulle fotograferes i børnehaven: Nu er billedet gået viralt

Du kan læse Kongehusets pressemeddelelse herunder:

I april 2008 tildelte Hendes Majestæt Dronningen sine sønner, deres ægtefæller og deres efterkommere titlen af greve, grevinde og komtesse af Monpezat. I maj 2016 blev det desuden meddelt, at Hans Kongelige Højhed Prins Christian som den eneste af Dronningens børnebørn forventes at modtage årpenge fra staten som voksen.

I naturlig forlængelse heraf har Hendes Majestæt besluttet, at Hans Kongelige Højhed Prins Joachims efterkommere med virkning fra den 1. januar 2023 alene kan benytte deres titler som grever og komtesse af Monpezat, idet deres hidtidige titler som prinser og prinsesse til Danmark bortfalder. Prins Joachims efterkommere vil således fremover skulle tiltales som excellencer. Dronningens beslutning ligger i tråd med lignende tilpasninger, som andre kongehuse på forskellig vis har gennemført i de senere år.

Hendes Majestæt Dronningen ønsker med sin beslutning at skabe rammerne for, at de fire børnebørn i langt højere grad skal kunne forme deres egen tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, som et formelt tilhørsforhold til Kongehuset som institution indebærer.

Alle fire børnebørn fastholder deres plads i arvefølgen.

Læs også

Salling group åbner nyt supermarked: Bliver meget billigere end de andre

 

 

Dagens Gossip