Chok: Kristian Thulesen-Dahl scorer nyt job

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

De fleste havde nok forventet, at Kristian Thulesen-Dahl ville erstattet Dansk Folkeparti med Danmarksdemokraterne, men nu viser det sig, at politikeren går helt andre veje.

Et enigt ansættelsesudvalg blandt bestyrelse og ledelse i Port of Aalborg har valgt den tidligere formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl til posten som ny adm. direktør. Han sætter sig for bordenden i en virksomhed, der har oplevet en betydelig vækst de seneste mange år.

Omsætningen er steget fra 86 millioner kroner i 2006 til 239 millioner kroner i seneste regnskabsår, mens indtjeningen er mere end tredoblet i samme periode. Den positive udvikling skyldes særligt Port of Aalborgs strategiske transformation fra en traditionel havnevirksomhed til en moderne indlandshavn med blikket rettet mod både vand og bagland, et omfattende logistiksetup og et skarpt fokus på bæredygtighed og grøn omstilling.

Læs også

Melder ud: Prisen stiger med 250 kroner

Tidligere på året meddelte havnens mangeårige adm. direktør Claus Holstein et ønske om at stoppe senest i marts 2023, og Port of Aalborg har siden haft et stort ansøgerfelt at vælge mellem:

"Vi har været meget tilfredse med det store og yderst kompetente ansøgerfelt, vi har haft at vælge mellem. Til syvende og sidst har vi dog ikke været i tvivl om, at Kristian Thulesen Dahl er den bedst egnede til at fortsætte realiseringen af vores ambitiøse udviklingsstrategi, der blandt andet indebærer investeringer for op imod to milliarder kroner, en målsætning om at tiltrække 10-15 store virksomheder samt skabe 5.000 jobs i Aalborg Kommune frem mod 2030," siger bestyrelsesformand Lasse Frimand Jensen og fortsætter:

"De fleste kender ham som en markant politiker, men vi ser ham først og fremmest som en erfaren leder, forhandler og strateg. Det er disse kompetencer, vi har brug for i Port of Aalborg, og det glæder os, at vi nu er nået frem til en aftale."

Kristian Thulesen Dahl starter i sit nye job i Aalborg den 1. august 2022 og kan dermed være med til at repræsentere Port of Aalborg til det stort anlagte Tall Ships Race, der finder sted på Aalborg havn fra 4. til 7. august 2022.

Læs også

Tidligere mobber inviterede hende på date – Louisa fik hjælp af tjeneren til den perfekte hævn

 

 

Dagens Gossip