Chok: Machu Picchu lukket på ubestemt tid

Skrevet af Mathias Madsen

21/01/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Én af verdens mest berømte turistattraktioner er lukket på ubestemt tid.

Dagens topnyheder

Myndighederne i Peru har meldt ud, at landets suverænt største turistattraktion, Machu Picchu, er lukket på ubestemt tid. 

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP ifølge TV2.

Årsagen er de omfattende demonstrationer, som Peru har oplevet de seneste par dage. 

Her har demonstranter i tusindvis demonstreret på gaderne i det sydamerikanske land i håbet om, at landets præsident, Diana Boularte, går af. 

Demonstrationerne, der har stået på siden starten af december 2022, har ifølge DR allerede kostet mindst 40 demonstranter livet, men det ser ikke ud til, at de er ved at stoppe. 

Demonstranter og kampklædt politi støder således fortsat sammen i voldelige opgør i Lima og andre storbyer, men også i mindre byer over hele landet. 

Torsdag udtalte Boularte, at politiet havde demonstrationerne under kontrol, og at de ansvarlige for hærværk og vold ville blive straffet, men ifølge Udenrigsministeriet er situationen fortsat voldsom og potentiel livsfarlig. 

Der er blandt andet indført nødretstilstand og udgangsforbud i en lang række peruvianske storbyer, og ifølge Udenrigsministeriet tager sammenstødene mellem politiet og demonstranterne til i flere byer. 

"Undgå demonstrationer og andre større forsamlinger. Undgå at opholde dig nær regeringsbygninger, politi- og militærinstallationer," lyder opfordringen for ministeriet således. 

En lang række af landets lufthavne er desuden lukket, og nu har den peruvianske regering altså meldt ud, at også landets største turistattraktion, Machu Picchu, er lukket på ubestemt tid. 

Machu Picchu, der er en velbevaret præ-columbiansk by, som ligger i bjergene over Urubamba-dalen cirka 80 km fra Cuzco i det sydlige Peru, er ellers én af verdens mest besøgte og mest berømte turistattraktioner, som desuden er ansvarlig for en stor del af Perus årlige indtægt fra turisme. 

Byen er desuden optaget på UNESCO's verdensarvsliste.