Storebæltsbroen kan blive lukket ned

Skrevet af Mathias Busekist

26/12/2020
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Sund og Bælt varsler, at Storebæltsbroen kan blive lukket ned.

Dagens topnyheder

Det ser ud til at blive en stormfuld søndag i Danmark, og det har nu fået Sund og Bælt til at varsle, at der er risiko for, at man vil lukke Storebæltsbroen. 

"Søndag er der risiko for, at Storebæltsbroen lukker på grund af storm mellem 9 og 19."

Det skriver Sund og Bælt lørdag eftermiddag på Twitter. Det er noget, som næppe falder i god jord hos dem, som havde planlagt at krydse broen i morgen - 27. december. 

Dem har Sund og Bælt skænket en tanke i deres opslag på Twitter. 

Det skriver B.T

"Derfor opfordres alle trafikanter, der skal over Storebæltsbroen i weekenden, til at køre uden for denne periode, hvis muligt," skriver de på Twitter. 

Rammes af voldsom storm

Sund og Bælts udmeldning kommer i kølvandet på, at DMI udsendte en varsel om stormene kuling og vindstød op til stærk storm - så stærk en storm, at vindstyrken når op på 26 meter i sekundet. 

Storebæltsbroen lukker af for trafikken, hvis vindstyrken når op på 25 meter i sekundet, hvorfor de sender en melding ud allerede nu. 

Der vil dog allerede sent lørdag eftermiddag være en vindstyrke på over 15 meter i sekundet. Den kommer til at stige i løbet af aftenen og nattetimerne. 

Sund og Bælt advarer derfor høje, lette køretøjer mod at passere Storebæltsbroen, herunder lastbiler med let eller ingen last, biler med campingvogn eller trailer og varebiler og busser. 

Det tyder dog ikke på, at togtrafikken vil blive påvirket af det voldsomme vejr.