Chokerende indbrudsbølge hærger i dansk bydel: Her placerer politiet mobil politistation ved Rema 1000

Skrevet af Emil Martesen

25/07/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Politiet beder en række borgere om hjælp i kølvandet på den chokerende indbrudsbølge, der hærger i den danske bydel.

Dagens topnyheder

I de seneste år er der blevet udsendt mange advarsler mod diverse tricks, som bliver benyttet af tyvene, som ikke kender forskel på dit og mit. 

Men nu er den gal igen i den danske storby. 

Det lokale politi i Syd- og Sønderjylland  lægger heller ikke skjul på, at det er en bemærkelsesværdig stigning i antallet af indbrud siden 1. juli. 

Indbruddene i Esbjerg har nemlig i den seneste weekend oplevet en alarmerende stigning, og det er især bydelen Sønderris, der har været hårdt ramt. 

Hele 11 indbrud blev begået i løbet af weekenden, hvoraf seks af dem fandt sted i Sønderris. 

Og denne uventede bølge af kriminalitet har bekymret både borgere og myndigheder i området. 

Tyvene har primært søgt efter kontanter, smykker og andre mindre genstande, der nemt kan transporteres og sælges som hælervarer. 

Det løfter de sløret for i en pressemeddelelse fra politikredsen. 

"Det er flere år siden, at vi har oplevet så mange indbrud i Esbjerg i en weekend i sommerferien. Vi efterforsker intensivt for at opklare indbruddene, og i den forbindelse har vi brug for borgernes hjælp”; udtaler politikommissær Morten Alslev fra Syd- og Sønderjyllands Politi. 

Og derfor opfordrer Politiet derfor vidner, der kan have set noget mistænkeligt i området, til at træde frem og hjælpe med efterforskningen. 

De specifikke områder i Sønderris, hvor indbruddene fandt sted - Vægtens Kvarter, Skorpionens Kvarter og Jupitervænget - er blevet nøje identificeret, men der er stadig en vis usikkerhed omkring tidspunktet for indbruddene. 

Som en del af deres bestræbelser på at løse sagerne, vil politiet være til stede med en mobil politistation ved Rema 1000 i Vandmandens Kvarter på onsdag mellem 14.00 og 17.00. 

Borgere, der har videoovervågning, opfordres også til at gennemgå deres optagelser for at hjælpe med at spore mistænkelige personer på deres ejendomme.