Christian Eriksens læge: Vi ved stadig ikke om han var vaccineret før kollaps

Skrevet af Nicolai Busekist

21/11/2021
Foto: Inter
Foto: Inter
Landsholdsstjernen Christian Eriksens læge afslører, at de ikke ved, hvad der gik galt, da han kollapsede i Parken.

Dagens topnyheder

En af de mest fremtrædende kardiologer, som arbejdede med den danske landsholdsspiller Christian Eriksen i Tottenham Hotspur, har indrømmet, at detaljerne omkring hans hjertestop fortsat er uklare, ifølge en rapport i engelske medier.

I et interview med det britiske medie The Athletic, forklarede Sanjay Sharma, at da han arbejdede sammen med Christian Eriksen i Tottenham, troede de, at de vidste alt om hans hjerte, og om han havde nogen sygdomme eller problemer med hjertet.

Derfor kom det ikke blot som et stort chok for alle de danske fans, der så med, da Christian Eriksen kollapsede på banen i Danmarks åbningskamp i EM 2020 i juni i år, hvor de spillede mod Finland i Parken.

"Vi vidste alt om hans hjerte. Eller det troede vi, vi vidste. Det kom ud af ingenting. Vi ved ikke, hvad der gik galt den dag. Hvis han var syg af noget, eller hvis han var blevet smittet med en virus. Havde han Covid-19? Var han vaccineret? Vi er ikke sikre endnu," sagde Sanjay Sharma til The Athletic.

Heldigvis var flere af Christian Eriksens holdkammerater på landsholdet hurtige til at hjælp. Især Simon Kjær var hurtigt fremme, og var ligeledes hurtigt til at forhindre Eriksen i at sluge sin egen tunge.

Sanjay Sharma sagde også, at den overfyldte kalender for professionelle fodboldspillere, der byder på både klub- og landsholdskampe, tager hårdt på mange af spillerne, hvorfor hjertestop tilsyneladende bliver mere almindelige.

"Det går meget hurtigere, er mere dynamisk og der spilles mange flere kampe end før. Der er flere turneringer, flere landsholdskampe, og i fodbold tager det hårdt på dem, der er mere skrøbelige, fordi de er i stand til mindre," lød det også fra ham.

Efter kollapset i Parken, har Christian Eriksen fået indopereret en såkaldt ICD-enhed, der er en avanceret pacemaker.

Det har betydet, at han ikke længere har mulighed for at spille professionel fodbold i Inter, som er hans nuværende klub. Årsagen til dette er, at det i professionel fodbold i Italien ikke er tilladt at spille med en pacemaker.

Den danske landsholdsspiller har endnu ikke meldt noget ud om sine fremtidsplaner. På det seneste har der dog være meldinger om, at han skulle have indstillet sig på, at han vil fortsætte sin karriere i et land, hvor det er tilladt for ham.

Den 29-årige landsholdsstjerne har af denne årsag heller ikke være på banen, siden han kollapsede i Parken i sommer.