Coca Cola laver vigtig ændring

Foto: Shutterstock

En stor ændring er på vej på Coca Colas flasker.

Verdens største producent af læskedrik har meldt ud, at der snart kommer en banebrydende ændring på deres flasker, som ikke ses hos nogen af deres konkurrenter. 

Det er den verdensomspændende læskedriksproducent Coca Cola der har meldt ud, at de vil lave en lille ændring på flaskernes låg, som forhåbentlig skal gøre, at lågene ikke bliver smidt i naturen, men derimod bliver genbrugt.

Læs også

Indien slår vild rekord: Myndighederne advarer og fugle falder ned fra himlen

Fremover vil de nemlig ikke kunne fjernes fra flasken, da de kommer til at hænge fast i en tynd plastiktråd. 

Det skriver Ladbible

Ændringen vil først ske i Storbritannien, hvor det først vil blive udrullet i Skotland på 1,5 liters flasker med Fanta, Coca Cola Zero og Coca Cola Light, men planen er, at ændringen skal ske over hele verden på alle Coca Cola's varianter og størrelser inden 2024.

Coca Cola er angiveligt det første store selskab, der fastgør låget til deres flasker. 

"Dette er en lille ændring, som, vi håber, vil have en stor indvirkning ved at sikre, at når forbrugerne genbruger vores flasker, bliver ingen låg efterladt," har chefen for Coca Cola i Storbritannien, Jon Woods, udtalt og forklaret, at virksomheden har en "førende rolle" i kampen for at sikre, at plastik bliver genbrugt.

The Coca-Cola Company producerer hovedsageligt drikkevarer og er mest kendt for Coca Cola, men laver også et hav af andre sodavand; herunder Fanta og Sprite. 

Den berømte læskedrik blev opfundet af apoteker John Stith Pemberton i 1886, da han forsøgte at opfinde en kur mod hovedpine, men endte med den lækre sirup, som i kombination med vand og kulsyre bliver til Coca Cola. 

Oprindeligt indeholdte en flaske Coca Cola kokain, men det blev efter nogle år udfaset.

Læskedrikken kom til Danmark i 1934, udgik på grund af Anden Verdenskrig i 1943 og kom på det danske marked igen i 1959. Her har den siden været en favorit blandt tørstige danskere.

Siden 2012, hvor Coca Cola blev tilgængelig i Myanmar, har læskedrikken været på markedet i alle verdens lande undtagen Cuba og Nordkorea. 

I 1886 blev der i gennemsnit solgt ni glas af læskedrikken om dagen, og i dag bliver der på verdensplan solgt omkring 1,4 milliarder glas om dagen. Det inkluderer ikke Fanta, Sprite og firmaets mange andre læskedrikke. 

Læskedrikken er udover at være den mest populære læskedrik i verden også indehaver af en lang række rekorder og imponerende bedrifter. 

Det blev for eksempel den første læskedrik til at forlade Jordens atmosfære i 1985.

Derudover kan 90 procent af Jordens befolkning genkende logoet, ligesom kun udtrykket 'OK' er mere udbredt end 'Coca Cola'. 

Læs flere sjove 'facts' om den populære læskedrik på Coca Cola's hjemmeside ved at trykke her.

Læs også

Elon Musk melder ud: Vil købe Coca-Cola og tilføje kokain til læskedrikken

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip