Corydon og DF var kun enige om Liverpool

Skrevet af admin

30/10/2013

Mest læste i dag

Dansk Folkeparti har mulighed for at få reel indflydelse på finansloven.

Sådan lyder det fra finansminister Bjarne Corydon (S), efter at han onsdag holdt et 45 minutter langt møde med Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl.

Før mødet havde Kristian Thulesen Dahl gjort det klart, at regeringen efter hans opfattelse reelt bruger DF til skinforhandlinger i et forsøg på at presse Enhedslisten til at lempe partiets krav til næste års finanslov.

Og samme toner lød efter mødet, som Kristian Thulesen Dahl kalder en "æresrunde i Finansministeriet":

- Vi må desværre konstatere, at der ikke er reelle forhandlinger om finansloven mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

- Vi startede med at tale om et arrangement på Kulturnatten, hvor finansministeren og jeg duellerede på viden om Liverpool. Det gik der nogle minutter med, men da vi kom til selve forhandlingerne om finansloven, skete der ikke noget, siger Kristian Thulesen Dahl.

Bjarne Corydon afviser, at møderne med Dansk Folkeparti er et forhandlingskneb for at få Enhedslisten ned i pris. Men han er enig i, at mødet endte uden resultat:

- Jeg forsøger at afsøge, om de reelt er interesserede i at forhandle en aftale på plads og få indflydelse på, hvordan pengene skal bruges på næste års finanslov. Men det blev jeg ikke meget klogere på, siger Bjarne Corydon.

Finansministeren fastslår, at Dansk Folkeparti fortsat er med i forhandlingerne, men blandt andet partiets krav om en indsats mod velfærdsturisme gør det svært, fordi det efter Bjarne Corydons opfattelse ikke hører hjemme i forhandlingerne om finansloven.

Med sig til forhandlingerne har Kristian Thulesen Dahl desuden forslag, der vil koste 4,3 milliarder kroner. Blandt andet skal der findes én milliard kroner til en ældrepulje, én milliard kroner til en sundhedspulje og én milliard kroner til en "lov og orden-pulje".

Især finansieringen skiller dog DF og regeringen. Dansk Folkeparti vil blandt andet skære i udviklingsbistanden og rulle regeringens lettelse i selskabsskatten tilbage for at betale for forslagene. Men den finansiering er helt uspiselig for regeringen.

/ritzau/