Dårligt nyt for Putins regime

10/11/2023 08:33

Kamille Isaksen

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu er der dårligt nyt for Putins regime.

Mest læste i dag

"Vi var virkelig chokerede over at høre den udtalelse," siger Maria Zakharova, talsperson for den russiske regerings udenrigsministerium.

Kommentaren kommer et par dage efter, at den israelske ambassadør leverede dårlige nyheder for Rusland, som rapporteret af TASS.

"Uacceptabelt"

Mellem 500 og 600 mennesker forlader Gaza hver dag.

7.000 står i kø for at blive evakueret.

Situationen betyder, at det kan tage op til to uger, før russiske borgere kan blive bragt ud af Gaza, ifølge den besked, Israel har givet til Moskva. Dette var ikke de nyheder, Rusland forventede at høre.

"Denne logik er uacceptabel," siger Maria Zakharova ifølge nyhedsbureauet.

Ingen evakuering

Tidligere på ugen rapporterede russiske statsmedier, at over 500 russiske borgere venter på at blive evakueret fra konfliktens centrum. Rusland havde planlagt, at evakueringen skulle begynde øjeblikkeligt.

Ifølge Maria Zakharova er "alle anmodede procedurer" blevet fulgt ved indsendelse af evakueringslister til det russiske diplomatiske departement i Palæstina.

Men indtil videre er det ikke blevet bekræftet, at nogen russere har forladt Gaza, siden grænsen til Egypten blev åbnet den 1. november for at tillade strandende udenlandske borgere at forlade området.