Dårligt vejr ved Australien bremser igen flyeftersøgning

Tordenvejr og kraftige vindstød tvinger for anden gang på tre dage flyene, der leder efter spor fra det forsvundne Malaysia Airlines-fly MH370, til at blive på landjorden.

Det oplyser the Australian Maritime Safety Authority (Amsa), som koordinerer eftersøgningen.

- Der forventes dårligt vejr de næste 24 timer. Alle fly vender tilbage til Perth, men skibe bliver i området og fortsætter eftersøgningen, skriver Amsa på Twitter.

Dermed er flyeftersøgningen af det gigantiske område i den sydlige del af Det Indiske Ocean vest for Australiens kyst for anden gang på tre dage blevet aflyst.

Og det er rigtig ærgerligt. Malaysiske myndigheder oplyste nemlig onsdag, at en fransk satellit for få dage siden havde taget fotos fra området, der viste 122 genstande som kunne stamme fra det forsvundne fly.

Myndighederne slog tidligere på ugen fast, at MH370 er styrtet ned i Det Indiske Ocean, og ingen af de 239 mennesker om bord har overlevet.

Der er imidlertid stadig ikke fundet egentlige vragrester fra flyet, der den 8. marts forsvandt på mystisk vis på sin vej fra Malaysias hovedstad Kuala Lumpur til den kinesiske hovedstad Beijing.

Og myndighederne ved ikke, hvorfor flyet undervejs ændrede kursen dramatisk og fløj stik syd - altså i modsat retning, da flyets sorte bokse ikke er fundet.

Seks militærfly fra Australien, Kina, Japan, og USA har sammen med fem civile fly overfløjet et område, der tilsammen lyder på 78.000 kvadratkilometer.

På trods af det dårlige vejr fortsætter fem skibe fra Australien og Kina med at lede efter det forsvundne passagerfly i Det Indiske Ocean.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip