Daniel graver dybt i kølvandet på Rema 1000-røveri: Mobilepay kan kaste lys over sagen

Emil Martesen

35 uger siden

|

12/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Daniel graver dybt efter røveriet i Rema 1000.

Dagens topnyheder

Det er uden tvivl en voldsom oplevelse at blive udsat for røveri og blive truet med en pistol til at udlevere kassebeholdningen.

Og det var lige nøjagtigt det der fandt sted lørdag aften hos Rema 1000 i Langeskov, hvor en fortsat ukendt gerningsmand med en pistol truede sig til et beskedent kontantbeløb fra kassen.

I kølvandet på et røveri i Rema 1000 i Kerteminde rejser der sig en række spørgsmål sig med fornyet styrke: Hvorfor har butiksansatte overhovedet adgang til kontanter? Dette spørgsmål, som en journalist fra Fyens Stiftstidende har stillet, kaster lys over en ofte overset dimension i debatten om kontanthåndtering og sikkerhed i detailhandlen.

Mens mange butikker i stigende grad går over til kontantløse betalingsformer, klamrer nogle sig stadig til den gammeldags kasse med fysiske penge.

"Hvorfor har de ansatte overhovedet adgang til kontanter?" spørger journalisten Daniel Poulsen ifølge Fyens.dk.

Ifølge hans oplysninger følger Rema 1000 stadig den traditionelle tilgang, hvor hver medarbejder ansvarliggøres for en kasse, som tælles op ved vagtens afslutning. 

Mens dette er en almindelig praksis, indebærer det også, at potentielle gerningsmænd kan få adgang til kontanter, især når større sedler ikke bliver sikkert opbevaret i pengeskabe.

Købmanden i Langeskov hævder dog, at butikkens retningslinjer blev fulgt nøje under lørdagens røveri, og røveren slap derfor kun afsted med et beskedent beløb.

Daniel Poulsen peger på, at sikkerheden altid har givet anledning til bekymring, og at han selv husker det fra sin tid i Rema 1000, hvor han startede som ungarbejder for otte år tilbage.

Konceptet SafePay, indført af Coop i 1999, har vist sig som en effektiv måde at minimere risikoen for røverier. 

Dette kontantløse system tillader kunderne at betale med mønter eller sedler i en lukket enhed, som personalet ikke har adgang til. 

Flere supermarkedskæder har også implementeret kontantløse kasser og tager kun imod elektroniske betalingsformer som betalingskort eller MobilePay. Der er endda nogle butikker i udvalgte postnumre, der nægter kontanter efter en vis tid på aftenen.

Det forbliver uvist, om Rema 1000 planlægger at implementere et fuldstændigt kontantløst system, selvom de har oplevet en imponerende vækst i Danmark på kort tid. 

Købmanden i Langeskov, Rune Wilstrup, afviste at kommentere på dette spørgsmål og henviste til Jonas Schrøder, kommunikationschef hos Rema 1000. 

Jonas Schrøder har i et skriftligt svar afvist at kommentere på udfordringen vedrørende kontanter og røveriforsøg.