Danish Crown fyrer 150 slagteriarbejdere

I alt 150 slagteriarbejdere i Blans, Faaborg, Herning og Ringsted mister nu deres arbejde som konsekvens af færre slagtesvin i de kommende måneder.

Det oplyser Danish Crown i en pressemeddelelse.

Tilførslen af slagtesvin til Danish Crowns slagterier ventes at falde yderligere i de kommende måneder, og derfor tilpasses kapaciteten nu på fire anlæg, lyder det.

På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte i Ringsted mister deres arbejde. De i alt 79 medarbejdere var fastansatte.

Nedgangen i antallet af slagtninger betyder, at slagteriet i Blans har overkapacitet, så for at sikre "den bedst mulige effektivitet" flyttes en del af den nuværende produktion i Faaborg i stedet til Blans. Det betyder, at op mod 80 medarbejdere i Faaborg opsiges.

De 80 medarbejdere er ferieafløsere eller midlertidigt ansatte, som blev ansat, efter at lukningen af slagteriet i Faaborg blev meldt ud, oplyser Danish Crown. De berørte medarbejdere er derfor ikke omfattet af den såkaldte socialplan.

- Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser, udtaler produktionsdirektør Søren F. Eriksen.

- De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, forklarer han.

De berørte medarbejdere opsiges i løbet af august og september.

Allerede i januar meldte branchegiganten ud, at de forventede 300 fyringer i løbet af de næste par år som følge af en nedgang i antallet af slagtninger.

Først på sommeren var medarbejderne på slagteriet i Rønne tæt på at miste deres job, da de nægtede at acceptere en betragtelig lønnedgang, som slagterikoncernens ledelse havde stillet dem i udsigt.

De ansatte kæmpede med næb og kløer, og i ellevte time blev der skruet en aftale sammen, som betyder, at medarbejderne fremover skal investere, hvad der svarer til 3,5 procent af deres løn, i arbejdspladsens udvikling, mod at slagteriet ikke lukker i de kommende fem år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip