Danmark indkøber stort antal vacciner: 'Vi tager sygdommen alvorligt'

Foto: Shutterstock

Sundhedsministeriet har meldt ud, at Danmark har valgt at købe yderligere 10.000 vacciner mod abekopper.

Et stort antal vacciner er på vej til Danmark. Sundhedsministeriet har nemlig fået godkendt indkøbet af yderligere 10.000 vacciner mod abekopper af Folketinget.

Læs også

Tiltalt for drab: Injicerede offer med WC-rens

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Heri fremgår det også, at de mange vacciner bliver leveret af det danske selskab Bavarian Nordic. Ligeledes lyder det, at de arbejder på at få dem hurtigst muligt, da de skal i brug i løbet af denne måned.

Sundhedsminister Magnus Heunicke lægger ikke skjul på, at sygdommen bliver taget alvorligt, til trods for, at der hidtil har været ganske få smittede.

Formålet med indkøbet af de 10.000 vacciner mod abekopper er, at de kan tilbydes til personer i riskogruppen, hvorfor det skal fungere som en forebyggende vaccine.

"Vi tager sygdommen alvorligt og tester ved mistanke, smitteopsporer og vejleder. Derfor tilbyder vi en forebyggende vaccine til risikogruppen, så vi beskytter dem, der er i størst risiko og får nedbragt smitten," lyder det fra sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Hertil lyder det, at man hos Statens Serum Institut arbejder på at hente vaccinerne hjem hurtigst muligt, så de kan blive taget i brug.

"Statens Serum Institut arbejder lige nu på, at få vaccinerne leveret så hurtigt som muligt, så de kan komme i brug i løbet af august," lyder det også i pressemeddelelsen.

Tidligere på ugen blev det meldt ud af Sundhedsstyrelsen, at man havde valgt at udvide målgruppen for vaccinen. Det betyder, at det ikke længere blot er nære kontakter til de personer, der er blevet smittet, der får tilbudt en vaccine.

Læs også

Tilbagekalder pølser solgt over hele landet: Risiko for sygdomsfremkaldende bakterie

Vaccinen vil derimod også blive tilbudt til mænd, der har sex med mænd og har skiftende partnere. Selve vaccinen kommer i form af to stik, der skal gives med mindst 28 dages mellemrum.

 

Dagens Gossip