Danmark indtager vild førsteplads

Foto: Shutterstock.com.

Det er ikke kun håndbold, som Danmark topper i lige nu. Der er nemlig ikke meget korruption i Danmark, hvis man skal tro en ny antikorruptionsundersøgelse.

Danmark har netop vundet VM i herrehåndbold for tredje gang i træk. En flot bedrift, som aldrig har fundet sted før. Det er dog ikke det eneste, som Danmark kan juble over i øjeblikket.

For femte år i træk topper Danmark nemlig listen over de mindst korrupte lande i verden. Opgørelsen er lavet af Transparency International, som er en global antikorruptionsorganisation.

Læs også

Kæmpe overraskelse kort efter VM-triumfen: Det skal Nikolaj Jacobsen nu

Landene får en score på 0-100 point. Jo højere score, desto lavere korruption. 

Danmark har denne gang fået en score på 90. Sidste år var den på 88, så vi er altså blevet mindre korrupt siden sidst.

- Det er enormt glædeligt, fordi de punkter, vi går lidt frem på, omhandler sådan nogle kerneting, såsom at udlandet opfatter det som om, at når man skal drive forretning i Danmark, så skal man ikke have penge op af lommen til bestikkelse, men at der er et godt og sundt forretningsmiljø i Danmark, siger Jesper Olsen, der er formand for Transparency International Danmark ifølge DR.

De enkelte landes score bliver sat sammen på baggrund af en række forskellige kilder fra en række forskellige lande.

Selvom scoren er høj, så er der stadig korruption i Danmark, påpeger Jesper Olsen.

- Der er korruption i Danmark. Vores indeks fortæller noget om, hvordan niveauet af korruption i Danmark opfattes, og hvad det er for en oplevelse, man i udlandet har af at samarbejde med danske myndigheder og embedsmænd, siger han.

Sammenligner vi os med de andre nordiske lande, så har Finland fået henholdsvis 87 point, Norge har fået 84 point mens Sverige får 83 point.

Generelt ser det altså fornuftigt ud på vores breddegrader, men Danmark er altså det mindst korrupte.

I den globale bund finder man lande som Turkmenistan, Nicaragua og Comoerne. Alle lande får en score på 19 point.

Læs også

Grevinde Alexandra single igen

 

Dagens Gossip