Danmarks banemænd hyldes af tusindvis i Tirana

Der ventede Albaniens fodboldlandshold en heltemodtagelse, da holdet mandag ankom hjem til hovedstaden i Tirana, efter holdet søndag aften sikrede kvalifikationen til næste sommers EM i Frankrig. Slutrunden er den første i landets historie.

Med sejren på 3-0 ude mod Armenien gik andenpladsen i puljen nemlig til albanerne, mens Danmark skuffende må nøjes med tredjepladsen og playoff-kampe.

Derfor stod Albaniens premierminister, Edi Rama, sammen med tusindvis af glade fans klar til at modtage fodboldheltene i lufthavnen i Tirana. Det skriver nyhedsbureauet DPA.

Her delte premierministeren kram ud til spillerne, mens hele optoget ind til byens centrum, hvor der var gjort klar til den helt store fejring med koncerter og hyldest, blev transmitteret live på albansk tv.

Albaniens præsident, Bujar Nishani, havde også et par ord til spillerne efter den historiske bedrift.

- I har promoveret billedet af Albanien og albanere ude i verden, og I har gjort os stolte som aldrig før, siger han.

Mens albanerne stod i kø for at sende roser til landsholdsspillerne, havde anfører Lorik Cana også en drilsk hilsen til ærkefjenderne fra Serbien, som blev nummer fire i puljen efter en miserabel kvalifikationsrunde.

- Snup en øl og følg os på tv, siger den 32-årige Nantes-spiller ifølge DPA.

Albanien blev nummer to i Danmarks kvalifikationspulje med 14 point for otte kampe, mens Danmark på tredjepladsen kun skrabede 12 point til sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip