Dansk aktivist på vej hjem fra Bahrain til København

- På vej til København. Jeg blev stoppet i lufthavnen i Bahrain, før jeg fik lov til at gå om bord på flyet. Vil skrive flere detaljer, når jeg kommer frem.

Twitter-beskeden er fra dansk-bahraineren Maryam al-Khawaja, som er menneskerettighedsforkæmper og datter af Abdulhadi al-Khawaja, der har siddet fængslet i landet siden 2011.

Dermed bliver ophævelsen af et udrejseforbud mod hende vekslet til en returbillet til Danmark, efter at hun i august blev anholdt og fængslet i Bahrain, da hun rejste til landet for at besøge sin far, som havde indledt endnu en sultestrejke i sin fængselscelle.

Maryam al-Khawaja står dog stadig anklaget for at have angrebet en politibetjent i lufthavnen i Bahrain, da hun ankom fra Danmark.

Efter fængslingen gik hun i sultestrejke for at få lov til at se sin far, og det havde effekt. Faren sluttede selv en månedlang sultestrejke i sidste uge på grund af bekymring for andre aktivister, som i sympati deltog i sultestrejken.

Det er dog ikke lutter gode nyheder, der præger Maryam al-Khawajas profil på det sociale medie Twitter.

Hun begræder, at Nabeel Rajab, der overtog præsidentposten for Bahrains Center for Menneskerettigheder efter danskeren, står anklaget for at krænke myndighederne.

- Nabeel, din stemme skræmmer dem, så de forsøger at tvinge dig til stilhed. Du er fri, selv når du er bag tremmer, skriver hun på sin Twitter-profil.

Nabeel Rajab har tidligere siddet fængslet i Bahrain, og både han og Abdulhadi al-Khawaja har ifølge flere menneskerettighedsorganisationer været udsat for tortur og andre krænkelser, blandt andet vold og fratagelse af rettigheder med baggrund i en kontroversiel antiterrorlov.

Familien Khawaja boede 12 år i Danmark, men vendte i 2001 tilbage til Bahrain. En halv snes år efter var Abdulhadi al-Khawaja med til at arrangere demonstrationer for politisk frihed i kongedømmet, men blev anholdt og fik en fængselsdom på livstid.

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip