Dansk familie hastet til hospitalet efter tragisk ulykke i skisportsområde: Nu er der glædeligt nyt

Skrevet af Emil Martesen

18 uger siden

|

10/01/2024
Foto: Austrian Interior Ministry/EPA/Ritzau Scanpix
Foto: Austrian Interior Ministry/EPA/Ritzau Scanpix
Nu er der glædeligt nyt om helbredet fra den danske familie i kølvandet på den tragiske ulykke.

Dagens topnyheder

En dansk familie oplevede tirsdag formiddag en tragisk ulykke i det østrigske skisportsområde Hochoetz, da de faldt syv meter ned i en svævebane-gondol.

Ulykken efterlod en 49-årig mand i livsfare og tre andre familiemedlemmer alvorligt tilskadekomne.

Ifølge B.T., der har fået ulykken bekræftet af en vagtchef ved det lokale politi, bestod familien af et brødrepar på 46 og 49 år samt den 49-åriges børn, en 20-årig søn og en 19-årig datter.

Hubert Juen, vagtchef ved Bezirkspolizeikommando Imst, lagde heller ikke skjul på, at der var tale om en tragisk ulykke:

"De er alle kommet alvorligt til skade", lød meldingen i går.

Og nu er der så heldigvis glædeligt nyt fra den danske familie.

Ulykken fandt sted omkring klokken 10.30, da et træ væltede ned i et kabel, hvilket forårsagede gondolens fald. En omfattende og vanskelig redningsaktion blev iværksat, kompliceret af tæt tåge og svært tilgængeligt terræn. Fire akutlægehelikoptere blev indsat, og de sårede blev hejst op med et kabelspil.

Patricia Tolstrup Lindvig, mor til to af de skadede og ekskone til en af de alvorligt tilskadekomne, deler sin hjerteskærende oplevelse med B.T.

Hun er på vej til Østrig for at være hos sin familie, men har allerede haft flere samtaler med sin 19-årige datter, som heldigvis har lidt de mindst alvorlige skader.

Datteren har formået at give et førstehåndsindtryk af den skrækindjagende hændelse.

Ifølge datterens beretning blev gondolen ramt af et træ, hvorefter den styrtede ned og ramte den stejle bjergside. I dette kaos blev datterens far og onkel slynget ud af gondolen og landede i sneen, mens hun selv og hendes bror blev fanget inde i gondolen. Med sin bror bevidstløs og faren ude af stand til at svare, forsøgte datteren desperat at tilkalde hjælp:

"Hun facetimede mig, da hendes far – altså min eksmand – var blevet hentet af helikopteren, og hun lå og ventede. På det tidspunkt var min søn også vågnet lidt op, så det var forfærdeligt at sidde herhjemme og intet kunne gøre", fortæller hun til B.T.

Og i et opslag, der i skrivende stund er seks timer gammelt, løfter hun sløret for, at alle nu er uden for livsfare.

Du kan se opslaget i bunden af artiklen.

Myndighederne har nu indledt en efterforskning for at klarlægge, hvordan en sådan ulykke kunne finde sted.

Vi her på redaktionen sender de varmeste tanker til alle de pårørende i den svære tid.