Dansk Folkeparti presser på: Lad os få dyrepoliti nu!

Skrevet af admin

22/07/2016

Dagens topnyheder

Dansk Folkeparti har i mange år arbejdet for et dyrepoliti i Danmark, så da Socialdemokraterne gik med til at oprette en ny specialenhed under Rigspolitiet, som skal sikre, at danske kæledyr ikke bliver vanrøgtet, vakte det stor jubel.

Men nu presser Dansk Folkeparti på igen, for partiet mener ikke, at der er sket nok for at indfri løftet. Det skriver TV 2.

Flere partier har aftalt at nedsætte en arbejdsgruppe, som skal vurdere, hvordan politiindsatsten mod dyremishandling kan styrkes, men Peter Kofod Poulsen, retsordfører i DF, mener ikke, at der er grund til at vente meget længere:

- Der er et arbejde i gang, der skal være færdigt i løbet af efteråret. Men som jeg forstod de socialdemokratiske løfter for et år siden, så var det her noget, man ville indføre. Derfor er vi selvfølgelig meget interesserede i at finde ud af, om Socialdemokraterne stadig mener det, siger han til TV 2.

Læs også: Forældre bliver mistænksomme, da familiens hund begynder at knurre af barnepigen - gør en chokerende opdagelse

Trine Bramsen, Socialdemokraternes retsordfører, siger til TV 2, at Dansk Folkeparti kan være ganske sikre på, at partiet stadig mener det. Hun fortæller, at det ikke er nogen tvivl om, at Socialdemokraterne også gerne ser indsatsen mod dyremishanling styrket. Hun understreger dog, at det er nødvendigt med tålmodighed:

Partierne har aftalt at mødes om sagen i august eller september, hvor der skal træffes en beslutning. Derefter åbner Folketinget i oktober, og derfor kan den styrkede indsats tidligst indføres i efteråret, forklarer retsordføren. Men hun forstår utålmodigheden:

- Jo tidligere en aftale om et dyrepoliti falder på plads, desto bedre er det. Derfor synes jeg da heller ikke, vi skal sidde og vente på at Dansk Folkeparti forslag bliver førstebehandlet, siger Trine Bramsen til TV 2.

Dansk Folkeparti foreslår, at dyrepolitiet indsættes i en forsøgsperiode på to år. Hvis det bliver en succes, skal finansieringen efterfølgende findes på finansloven, skriver TV 2.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler: